Foto: F64

Lai gan likums nosaka, ka Valsts ieņēmumu dienestam (VID) trīs mēnešu laikā no ienākumu deklarācijas iesniegšanas dienas jāatmaksā deklarācijas iesniedzējam summas, kas pārmaksātas par attaisnotajiem izdevumiem – izglītību, medicīnu un citiem, vairāki iedzīvotāji TV3 raidījumam "Bez Tabu" sūrojušies, ka tas nenotiek. Pagājuši jau trīs mēneši, bet VID naudu nav atmaksājis, aicinot vēlreiz interesēties tad, ja nauda nebūs saņemta līdz septembrim.

Svetlana "Bez Tabu" sacījusi, ka tāda situācija izveidojusies gan viņai, gan vīram, mammai un vairākām draudzenēm. Savukārt cits skatītājs atzinis, ka viņš ilgi "trobelējis" VID un tikai tad panācis pārmaksāto nodokļu atmaksu.  

Cilvēki raidījumam atzinuši - viņiem nodokļi esot jāmaksā laikus, un, ja tiek nokavētas kaut dažas dienas, pret iedzīvotājiem tiek vērstas sankcijas.  

Savukārt VID raidījumam kavēšanos skaidrojis ar to, ka šogad iesniegto deklarāciju skaits, salīdzinot ar pērno gadu, pieaudzis par 24%, kas arī izraisījis kavēšanos. Jūlija mēnesī VID tikšot ar visu kārtībā un naudiņa ieripošot cilvēku kontos. VID arī atvainojas visiem cilvēkiem, kam nākas naudu gaidīt, solot: esiet droši, naudiņu sagaidīsiet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!