Foto: LETA

Latvijā tiek pārāk bieži rīkoti Dziesmu un deju svētki, tāpēc to biežums būtu jāsamazina. Savukārt, lai panāktu disciplīnu bērnu vidū, skolās būtu nepieciešams ieviest militāro apmācību, uzskata leģendārais komponists Raimonds Pauls.

"Problēmas būs vienmēr – gan ar ēdināšanu, gan ar bērnu ģībšanu. Šajā gadījumā priekšplānā jāizvirza problēma par bērnu veselības stāvokli visā Latvijā. Tā ir nopietna lieta. Kāda mums tā jaunatne aug? Cik viņi ir fiziski spēcīgi, kā viņi attīstās? Te ir daudz problēmu," izdevumam "Vakara Ziņas" secina Pauls.

Komponists norāda, ka agrāk skolās fiziskā sagatavotība bijusi citā līmenī, bet tagad skolēni bēgot no sporta stundām un tās neapmeklē.

Lai saglābtu nāciju, Maestro piedāvā skolās ieviest militāro apmācību. "Tas norūda jauniešus fiziski. Viņiem ir disciplīna, dresūra un vienmēr jābūt ierindā. Lai pamācās no Izraēlas, kur pat meitenēm obligātā mācību stunda ir militārā mācība," saka Pauls.

Kā piemērus viņš piemin arī disciplīnas problēmas skolās un koros, kur skolotāji nevarot pat aizrādīt bērnam, jo tad uzreiz būšot sūdzības policijai.

Pauls arī norāda, ka mazajā Latvijā pārāk bieži tiek rīkoti dažādi dziesmu un deju svētki: "Tūdaļ būs starptautiskais folkloras festivāls "Baltica". Pirms skolēnu dziesmu un deju svētkiem bija Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētki.

Mūsu senči bija pieņēmuši lēmumu dziesmu svētkus rīkot vienreiz piecos gados. Tagad man rodas sajūta, ka ap dziesmu svētkiem ir aplipusi viena daļa cilvēciņu un viņiem šie svētki jau kļuvuši par biznesa lietu. Tā kā vajadzētu daudz rūpīgāk izvērtēt svētku nozīmīgumu un to vajadzību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!