Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdien, 5.augustā, Salacgrīvas novada Korķos visu pludmali bija apsēdušas medūzas, novēroja portāla "Delfi" lasītāja Dinija.

"Visā pludmalē bija medūzas gan lielākas gan mazākas," raksta Dinija.

"Salacgrīvas novadā piekrastē bija novērojamas medūzas - Ausainās aurēlijas, kas nav bīstamas dzīvībai un apdegumus iegūt nav iespējams," skaidro portāla lasītāja Agnija.

"Biologi aicina Latvijas iedzīvotājus par mūsu jūras piekrastē novērojamām medūzām nesatraukties. Atšķirībā no tām pasaules valstīm, kur kontakts ar medūzu var sagādāt nopietnus apdegumus vai pat nāvi, mūsu piekrastē sastopamās medūzas – ausainās aurēlijas – cilvēka miesai ir nekaitīgas.

Iemesls, kādēļ medūzas lielā skaitā augustā un septembra sākumā novērojamas pie krasta ūdenī un izskalotas krastā, ir visai skumjš. Medūzas ir savas dzīves mijkrēslī – pabeigušas dzīves galveno misiju vairošanos un iet bojā. Jūra no medūzām atbrīvojas, tās izskalojot pusdzīvas vai mirušas," atklāj Agnija.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!