Foto: PantherMedia/Scanpix

Liepājas pedofilu lietā apelācijas sūdzības papildinājumus iesniedzis jaunākais no apsūdzētajiem - Oļegs Smirečanskis, pastāstīja tiesas pārstāve Inta Kurpa.

Viņa skaidroja, ka tiesa jūlija beigās saņēma apsūdzētā apelācijas sūdzību, taču, ņemot vērā, ka tā nebija noformēta atbilstoši Kriminālprocesa likuma prasībām, tiesa apelācijas sūdzību atstāja bez virzības. Smirečanskim tiesa deva desmit dienas laika trūkumu novēršanai.

Tiesa tuvākajās dienās informēs, vai 6. augusta apelācijas sūdzības papildinājumus pieņems.

Tāpat Kurpa pastāstīja, ka tiesa jūlija beigās pieņēma lēmumu, ar kuru atstāja bez virzības Liepājas bāriņtiesas iesniegto apelācijas sūdzību. Šāds lēmums tika pieņemts, jo saskaņā ar Kriminālprocesa likumā noteikto - cietušais un viņa pārstāvis apelācijas sūdzībā nevar lūgt vairāk par to, ko viņi lūguši iztiesāšanā pirmās instances tiesā.

Tiesas pārstāve gan nekomentēja to, kādu soda mēru Liepājas bāriņtiesa bija norādījusi apelācijas sūdzībā. Tomēr viņa piebilda, ka tiesas lēmums līdz 10. augustam bija pārsūdzams, taču līdz otrdienas pulksten 10 tiesa vēl nav saņēmusi Liepājas bāriņtiesas sūdzību.

Jau vēstīts, ka apelācijas sūdzību apsūdzētais Smirečanskis iesniedzis personīgi.

Kopumā tika iesniegtas četras apelācijas sūdzības par Liepājas tiesas spriedumu.

Iepriekš vēstīts, ka Liepājas tiesas spriedumu diviem pedofiliem par mazgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu pārsūdzējusi arī cietušās advokāte.

Tāpat Liepājas bāriņtiesa jūlijā otrajā pusē pārsūdzēja tiesas spriedumu pedofiliem, lai gan tiesas procesa laikā par sodu - piespiedu darbs diviem vīriešiem par netiklu darbību veikšanu ar mazgadīgo - iebildumus necēla.

Iepriekš Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors iesniedza apelācijas protestu par Liepājas tiesas spriedumu. Protestā lūgts piemērot apsūdzētajiem smagāku soda veidu – brīvības atņemšanu.

Tāpat vēstīts, ka par piecgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu teju piecu gadu garumā Liepājas tiesa 13.jūlijā Jevgēņiju Smirečanski sodīja ar piespiedu darbu uz 240 stundām un probācijas uzraudzību vienu gadu, bet Oļegu Smirečanski ar 200 stundu piespiedu darbu un probācijas uzraudzību. Tiesas spriedums izraisīja sabiedrības protesta akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!