Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir iecerējis veidot komisiju tiesiskās vides pilnveidošanai un pirmajā pusgadā eksperti plāno izvērtēt normas, kas saistītas ar valsts rīcībspēju ārēja apdraudējuma gadījumā, otrdien Saeimas darba grupas sanāksmē sacīja Valsts prezidenta likumdošanas un juridiskā padomniece Kristīne Jaunzeme.

Jaunzeme norādīja, ka Satversmes normas šajā jomā ir novecojušas, bet, iespējams, tiks diskutēts par Nacionālās drošības likuma izmaiņām, nevis par Satversmes grozījumiem.

Pirmajā pusgadā komisijas uzdevums ir saistīts ar iespēju pilnveidot regulējumu valsts rīcībai apdraudējuma gadījumā, savukārt vēlāk eksperti diskutēs par citiem jautājumiem.

Saeimas Juridiskās komisijas darba grupa otrdien skatīja ar Valsts prezidenta institūtu saistītus gan akceptētos, gan noraidītos grozījumus Satversmē. Tāpat tika spriests arī par Valsts prezidenta institūta izveidošanu no 1920.gada līdz 1922.gadam Satversmes sapulcē.

Darba grupas vadītājs Ringolds Balodis (NSL) informēja, ka nākamajā sēdē, 6.oktobrī, tiks vērtētas Satversmē noteiktās Valsts prezidenta funkcijas.

Darba grupa izveidota, lai izvērtētu Valsts prezidenta pilnvaru iespējamu paplašināšanu un prezidenta ievēlēšanas kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!