Foto: Shutterstock
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) izsludinājusi konkursu par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerciālajam elektroniskajam plašsaziņas līdzeklim, kas veido televīzijas programmas, un apstiprināja konkursa nolikumu.

Šāds konkurss tiek izsludināts, lai Latvijas iedzīvotājiem zemes apraidē bez maksas tiktu nodrošināta iespēja skatīties vēl vienu TV kanālu.

Saskaņā ar apstiprināto konkursa nolikumu jaunajai TV programmai jābūt orientētai uz aktīva dzīvesveida popularizēšanu. Pretendenta veidotās un izplatītās programmas vidējās diennakts raidlaiks nedēļas ietvaros nedrīkst būt mazāks par 18 stundām un vismaz 20% no nedēļas raidlaika apjoma ir jābūt Latvijā veidotiem raidījumiem valsts valodā.

Konkurss tiek izsludināts uz laika posmu no 2016. gada 1. janvāra līdz 31. decembrim, paredzot iespēju līgumu pagarināt uz vēl diviem gadiem. Paredzētais finansējums 2016. gadam ir 348 603 eiro. Līdzīgs finansējuma apjoma paredzēts arī nākamajiem diviem gadiem, taču tas var tikt samazināts atbilstoši kopējam sabiedriskā pasūtījuma izpildei atvēlētajam budžetam.

Konkursā tiek pieņemti pieteikumi no juridiskām personām – komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kas reģistrēti Latvijā. Pieteikumi konkursa dalībniekiem jāiesniedz līdz šā gada 16. oktobrim, bet pieteikumu izvērtēšana tiks veikta līdz 16. novembrim.

Konkursa finansējumu NEPLP konkursa kārtībā var nodod komerciālajam elektroniskajam plašsaziņas līdzeklim, kas no 2016. gada 1. janvāra savu programmu veidos kā nacionālu programmu un nodrošinās tās raidīšanu zemes apraidē ciparu formātā neaizsargāta jeb nekodēta pakalpojuma veidā (bez maksas) visā Latvijas teritorijā, kā arī atbilst šādiem kritērijiem:

• nodrošina apraidi galvenokārt valsts valodā;
• darbības pamatnosacījumi paredz vismaz 51% no raidlaika Eiropas Savienībā, tajā skaitā Latvijā, veidotu programmu saturu;
• apliecina darbības ilgtspēju;
• nodrošina detalizētas un juridiski apstiprinātas informācijas pieejamību attiecībā uz elektroniskā plašsaziņas līdzekļa īpašnieku/iem un patiesā labuma guvējiem;
• nav uzskatāms par grūtībās nonākušu uzņēmēju.

NEPLP 2. jūlijā pieņēma lēmumu izslēgt SIA "Ogres Televīzija" (programma Ogres TV) no galalietotājiem bez maksas izplatāmo televīzijas programmu zemes apraidei ciparformātā saraksta, ņemot vērā no VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) saņemto informāciju par pirmstermiņa līguma izbeigšanu ar "Ogres Televīzija". LVRTC pieņēma šādu lēmumu, jo Ogres TV bija izveidojies ievērojams parāds par saņemtajiem apraides pakalpojumiem. Šobrīd virszemes apraidē bez maksas Latvijā ir skatāmi četri televīzijas kanāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!