Foto: Shutterstock
Dzimuma noziedzniekus pasaules uztverē seksuālas darbības ar bērnu nav nekas ļauns, un viņi visbiežāk ir psihiski veseli cilvēki, kuri nesirgst ar psihiskām kaitēm, intervijā laikrakstā "Latvijas Avīze" norādījusi tiesu psiholoģijas eksperti Inga Lubāne.

"Visbiežāk viņi ir psihiski veseli cilvēki, kuri nesirgst ar psihiskām kaitēm, kas var ietekmēt viņu rīcību. Tomēr jāatzīst, ka viņiem piemīt dziļš psiholoģisks defekts, kas izkropļo pieļaujamās rīcības robežas," skaidroja Lubāne. "Viņu pasaules uztverē seksuālas darbības ar bērnu nav nekas ļauns, un šāds uzskats liecina par dziļu personīgās rīcības robežu patoloģiju."

Veicot ekspertīzes un pētot šos noziegumus, "var pārliecināties, ka seksuālie varmākas nereti auguši ģimenēs, kur savstarpējās attiecības ir ar robežu kropļojumiem, kur nav skaidrs, ko drīkst un ko nedrīkst atļauties".

"Dzimumnoziedzniekiem nedarbojas kontroles spēja. Kaut gan intelekts spēj to stiprināt, tomēr ne vienmēr tas pasargā no nepieņemamas rīcības," skaidroja eksperte, piebilstot, ka mēdz būs gadījumi, ka ģimenēs, kurās tiek ievērotas stingras un striktas robežas, pieprasot augstas atzīmes skolā, bērni var tikt seksuāli izmantoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!