Tā sauktās "deputātu kvotas" nepazudīs arī no nākamā gada valsts budžeta un katrs tautas kalps no koalīcijas saviem mērķiem varēs iztērēt 20 000 eiro, trešdien raksta "Latvijas Avīze".

Parasti koalīcijā tiek panākta kāda neformāla vienošanās, piemēram, pērn deputātiem ļāva šādā veidā sadalīt divus miljonus eiro un "Latvijas Avīzes" rīcībā esošā neoficiāla informācija liecinot, ka arī nākamā gada budžeta grozījumos katras koalīcijas deputāts drīkstēs kādam sev tuvam projektam lūgt piešķirt līdz 20 000 eiro.

Saeimas Budžeta komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis šādu informāciju gan noliedzis, bet citi koalīcijas frakciju pārstāvji laikrakstam neslēpa, ka jau gatavo priekšlikumus budžeta grozījumiem.

Tradicionāli visaktīvāk tā sauktās deputātu kvotas izmanto Zaļo un zemnieku savienība un tās Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis atzinis, ka jau vērsies pie ZZS pārstāvjiem pašvaldībās, aicinot viņus ziņot par projektiem un pasākumiem, kam būtu nepieciešams šāda veida atbalsts no valsts budžeta.

Parasti tie ir dažādi nelieli remontdarbi skolās, bērnudārzos, baznīcās un tamlīdzīgos sabiedriskos objektos. "Nākamnedēļ tikšos ar filmas "Dvēseļu putenis" veidotāju komandu. Pieļauju, ka caur budžeta grozījumiem vajadzētu papildus atbalstīt arī šo darbu," teica Brigmanis.

Arī Nacionālās apvienības pārstāvis Imants Parādnieks informēja, ka konkrēti ierosinājumi vēl nav sagatavoti, bet pieļāva, ka līdzīgi kā pērn NA varētu sagatavot priekšlikumus atvēlēt kādus līdzekļus dažādu patriotisko organizāciju darbībai, piemēram, nacionālo partizānu, karavīru un represēto biedrībām.

"Man uz galda jau krājas lūgumu vēstules no dažādām izglītības iestādēm, kam nepieciešami remonti virtuvēs, sporta būvēs, ugunsdrošības sakārtošanai vai siltināšanai," turpinājis deputāts Edvards Smiltēns (V).

Plānots, ka budžeta portfeli finanšu ministrs uz Saeimu nesīs 30. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!