Foto: LETA
Tūristi Rīgā kļūst pieklājīgāki un viņu veikto pārkāpumu skaits būtiski sarūk, sacīja Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) priekšnieks Juris Lūkass.

Viņš skaidroja, ka aizvadītajā tūrisma sezonā konstatēts daudz mazāk pārkāpumu, kurus būtu veikuši iebraucēji, nekā pieredzēts iepriekš. Tā, piemēram, par publisku urinēšanu pie Brīvības pieminekļa šogad noformēti divi protokoli, iepriekšējos gados šādu gadījumu bijis vairāk. "Kāds mēģina šādi savu varenību parādīt, pēdējā laikā retāk," skaidroja Lūkass.

Viņš sacīja, ka situācija uzlabojusies, arī pateicoties informatīvajām kampaņām un efektīvam policistu darbam.

Nekārtību novēršanā tūrisma sezonas laikā būtiska loma ir Rīgas Pašvaldības policijas Tūrisma nodaļas darbam. Tā ir specializēta struktūrvienība, kas piedalās sabiedriskās kārtības un likumības nodrošināšanā Rīgā.

Viena no galvenajām tūrisma nodaļas prioritātēm ir nepieļaut prettiesiskas darbības pret tūristiem, kā arī pasākumu organizēšana šādu gadījumu mazināšanai. Tūrisma nodaļa sniedz atbalstu un informāciju ārzemju tūristiem par pieņemto kārtību Rīgā, iespējām saņemt palīdzību dažāda veida negadījumos, par iespējamiem riskiem, apdraudējumiem un atbilstoši savai kompetencei nodrošina komunikācijas iespēju tiesībsargājošām iestādēm ar tūristiem.

Tāpat nodaļa veic iespējamo risku un tendenču analīzi tūrisma nozarē. Sadarbība ar vēstniecībām, tūroperatoriem, viesnīcām un citiem pakalpojumu sniedzējiem tūrisma nozarē ir būtiska sastāvdaļa Tūrisma nodaļas darba organizācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!