Simjūda gadatirgū bija aicināti piedalīties dažādi amatnieki un mājražotāji, kuri ar lielu gādību sarūpējuši gan pārtikas produktus, gan saimniecībā noderīgas lietas. Piemēram, bija nopērkami uz kļavas lapām cepti maizes kukuļi, mājās sieti siera rituļi un raudzēti vīni, dziednieciskas zāļu tējas un dažādi našķi - medus, rieksti, sukādes, rozīnes, ledenes un piparkūkas.
Turklāt tirgus jau vēsturiski ir vieta, kur iegādāt īstas, mājās gatavotas un aromātiskas garšvielas, kas gatavošanas procesu padarīs vēl baudāmāku, iepriekš uzsvēra Valmieras muzeja direktore Iveta Blūma.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit