Foto: F64
Neskatoties uz pastiprināto sabiedrības interesi par tā dēvēto tikumisko grozījumu izpildi izglītības iestādēs, Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) pēc grozījumu stāšanās spēkā nav saņēmis nevienu sūdzību par tikumisko audzināšanu skolās.

Kā pastāstīja IKVD vadītāja Inita Juhņēviča, dienests šajā mācību gadā nav saņēmis nevienu iesniegumu, kas saistīts ar tikumību.

Juhņēviča norādīja, ka sabiedrībā, īpaši ņemot vērā vairākus gadījumus atsevišķās izglītības iestādēs, patlaban nepārtraukti tiek runāts par Izglītības likuma grozījumu piemērošanas izglītības procesā nepieciešamību, tomēr reāli nekāda rīcība, kas būtu saistīta ar vēlmi veikt kādas pārbaudes vai, iespējams, norādīt uz normas nelietderību, neseko.

Kā ziņots, pēc dzejnieces Agneses Krivades dzejoļa "Svētīgi" izmantošanas mācību procesā Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolotāja Iveta Ratinīka saņēmusi aizrādījumu no skolas vadības un norādījumu šādus tekstus mācību procesā vairs nelietot.

Savukārt Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas direktors Māris Brasla aizliedzis skolēniem rādīt Agneškas Hollanderes filmu "Total Eclipse", kas ir provokatīvs stāsts par franču dzejnieka Artura Rembo daiļradi.

Tā dēvētie tikumības grozījumi Izglītības likumā jau stājušies spēkā, taču izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile nav pārliecināta, ka to iedzīvināšana patlaban ir prioritāte izglītībā.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!