Foto: LETA
VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārvaldītajās ēkās, kurās atrodas divas Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) par bīstamām atzītas skolas, tiek veikta izpēte remontdarbu sākšanai,informēja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons.

BVKB vadītājs Pēteris Druķis norādīja, ka starp skolām, kurām ir būtiski defekti un kuras ir bīstamā stāvoklī, ir Latvijas Biznesa koledža Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 25, divas Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas ēkas un Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija Andreja Saharova ielā.

VNĪ pārvaldījumā ir Latvijas Biznesa koledža Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 25, un divas Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas ēkas Cēsīs, Lielajā Kalēju ielā 4.

Patlaban tiek veikti valstij piederošās un VNĪ pārvaldīšanā esošās ēkas Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielas 26, vārtu iebrauktuves seguma, tā pagraba balstu siju konstrukciju izpētes darbi būvdarbu veikšanai. Pārējā ēka ir izmantojama ekspluatācijā, neradot traucējumu mācību procesam, informēja Blodons.

Starp VNĪ un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolu 2008. gada 8. decembrī tika noslēgts nekustamā īpašuma apsaimniekošanas un lietošanas līgums. Saskaņā ar līgumu Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas uzdevums ir apsaimniekot nekustamo īpašumu Cēsīs, Lielajā Kalēju ielā 4, proti, nodrošināt nepārtrauktu īpašuma apsaimniekošanu, tostarp savlaicīgu līgumu un vienošanos slēgšanu ar komunālos pakalpojumus sniedzošām personām, un to apmaksu, kā arī remontdarbu, tostarp renovācijas, restaurācijas, rekonstrukcijas, veikšanu, iepriekš saskaņojot ar VNĪ un ievērojot noteiktos būvnormatīvus.

Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola nodrošina īpašuma apsaimniekošanu, tostarp ekspluatāciju, uzturēšanu, uzraudzību, remontu, avāriju likvidāciju un citus darbus, par līdzekļiem, kas šim mērķim Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolai ir piešķirti no valsts budžeta, kā arī no maksājumiem, kas saņemti no trešajām personām lietošanā nodotām telpām/zemi.

Ievērojot Kultūras ministrijas (KM) izteikto lūgumu VNĪ sniegt priekšlikumus par nekustamā īpašuma Cēsīs, Lielā Kalēju ielā 4, tehniskā stāvokļa uzlabošanu, VNĪ informēja KM un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolu par to, ka, lai nodrošinātu visu nekustamā īpašuma ēku ilgtspējīgu izmantošanu, ir nepieciešama ēku kompleksās renovācijas tehniskā projekta izstrāde, atbilstoši tam renovācijas izmaksas provizoriski ir 298 400 eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

Jau 2014. gada nogalē VNĪ veica skolas jumta remontu, kā arī apkures sistēmas rekonstrukciju. Šobrīd, lai novērstu konstatēto apdraudējumu nesošo pagraba siju konstrukcijām, notiek izpēte nepieciešamo remontdarbu veikšanai, piebilda Blodons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!