Ikšķile novads var lepoties ar pirmo kristietības svētvietu Latvijā - Ikšķiles baznīcas drupām uz Svētā Meinarda salas. Portāla "Delfi" lasītājs Vasīlijs Noganovs iemūžinājis vēsturisko vietu no putna lidojuma.

Meinarda baznīca Ikšķilē bija pirmā mūra celtne Baltijā, Livonijas bīskapa baznīca, un tieši šeit meklējami pirmsākumi Līvzemes un Livonijas valsts vēsturei, vēsta portāls "letonika.lv".

Kā liecina Tūrisma attīstības valsts aģentūras apkopotā informācija, uz salas, kur atrodas vairāk nekā 800 gadus vecās baznīcas drupas, uzmērīšana, arheoloģiskie izrakumi, mūra nostiprināšana un konservācija tika veikta vien 20. gadsimta 60. gadu sākumā.

Savukārt 2002. gadā konservācijas nolūkos uz drupām tika uzlikts metāla jumts.

Vasaras mēnešos, kad Rīgas HES ūdenskrātuvē ūdens līmeni pazemina, uz salu iespējams nokļūt ar kājām. Vasaras mēnešos salu ir iecienījuši pāri, kuri salu izvēlējušies par vietu, kur salaulāties.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!