Foto: AFP/Scanpix

No Ēģiptes kūrortiem otrdienas vakarā, 10. novembrī, un naktī uz trešdienu uz Latviju atvests 321 tūrists, pastāstīja tūroperatora "GoAdventure" pārstāvji.

Viņi informēja, ka reisā no Šarmelšeihas atvesti 153 tūristi, bet no Hurgadas - 168.

Atbilstoši Ārlietu ministrijas rīcībā esošajai informācijai visi ceļotāji no Latvijas, kas uzturējās Ēģiptes kūrortpilsētā Šarmelšeihā tūrisma kompāniju organizētās grupās, ir atgriezušies Latvijā.

Latvijas Civilās aviācijas aģentūra drošības apsvērumu dēļ nolēmusi uz nenoteiktu laiku aizliegt lidojumus uz Ēģiptes kūrortpilsētu Šarmelšeihu.

31. oktobrī pēc pacelšanās no Šarmelšeihas lidostas Ēģiptes Sinaja pussalas ziemeļos nogāzās ar zīmolu "Metrojet" strādājošās Krievijas aviokompānijas "Kogalimavia" lidmašīna "Airbus A-321" ar 217 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem, kas veica čārterreisu uz Sanktpēterburgu, un katastrofā gāja bojā visi 224 aviolainerī esošie cilvēki.

Reisa pasūtītājs bija Krievijas tūroperators "Brisco". Pirms nogāšanās lidmašīna zaudēja sakarus ar gaisa satiksmes kontroli. Katastrofas iemesli vēl nav noskaidroti, bet ir izteikti apgalvojumi, ka lidmašīnas nogāšanās iemesls bija terorakts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!