Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nesen aizrādījis Finanšu policijas pārvaldes (FPP) Trešās izmeklēšanas daļas vecākajam izmeklētājam par darbošanos mācītāja amatā bez atļaujas.

Kā skaidroja KNAB, konstatēts, ka izmeklētājs, nesaņemot rakstveida atļauju, dažādos laika posmos savienoja valsts amatpersonas amatu ar mācītāja amatu Aizputes, Sakaslejas un Gramzdas evaņģēliski luteriskajās draudzēs.

Neatļautā amata savienošana gan nav radījusi interešu konfliktu. KNAB nolēma izbeigt lietvedību, atzīstot administratīvo pārkāpumu par maznozīmīgu, bet izsakot mutvārdu aizrādījumu.

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka mācītājs šobrīd kalpo Apriķu, Sakaslejas, Ulmales-Labraga un Aizputes draudzē.

Kā liecina informācija LELB mājas lapā, 2012.gada 14.augustā par mācītāju ordinēts Erlands Lazdāns, kurš kalpo Apriķu, Sakaslejas, Ulmales-Labraga, Aizputes draudzē.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publiskojamo datu bāzē pieejamā Lazdāna amatpersonas deklarācija liecina, ka viņš 2014.gadā no LELB kā citus ieņēmumus saņēmis 200 eiro, VID viņam algā samaksājis 12 419 eiro, VID darbinieku arodkomiteja samaksājusi 40 eiro, VSAA maksātā pensija bijusi 5800 eiro.

Lazdānam pieder divas "VW Sharan" markas automašīnas, no kurām viena ražota 1997.gadā, bet otra - 2002.gadā, divi dzīvokļi Liepājā un būve Vaiņodes pagastā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!