Foto: AFP/Scanpix

Līdz šim saskaņā ar Francijas Ārlietu ministrijas Krīzes centra sniegto informāciju bojāgājušo un cietušo vidū nav Latvijas valstspiederīgo, informēja Ārlietu ministrija (ĀM).

ĀM norāda, ka Latvijas valstspiederīgie, atsaucoties uz ievietoto informāciju Ārlietu ministrijas un Latvijas vēstniecības Francijā mājas lapās, aktīvi sazinājās ar Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu un vēstniecību, informējot par savu klātbūtni Parīzē un par to, ka atrodas drošībā. Līdz šim saskaņā ar Francijas Ārlietu ministrijas Krīzes centra sniegto informāciju bojāgājušo un cietušo vidū nav Latvijas valstspiederīgo.

Vienlaikus, saskaņā ar "airBaltic" sniegto informāciju ĀM, Parīzes lidostu darbība nav traucēta, bet tajās ieviesti stingrāki drošības pasākumi, kā arī atjaunota robežkontrole, un tiek veikta personu apliecinošu dokumentu pārbaude.

"Ņemot vērā minēto, aicinām ceļotājus ierasties lidostā laicīgi. Patlaban ierobežojumi lidojumiem no/uz Parīzes lidostām nav noteikti, bet Latvijas nacionālā aviokompānija rūpīgi seko notikumu attīstībai Parīzē. Ceļotājiem ir jārēķinās ar to, ka saistībā ar pastiprinātu drošības kontroli ir iespējama reisu kavēšanās Parīzes lidostās. Tāpat jārēķinās ar iespējamu dokumentu (un/vai automašīnas) pārbaudi, ceļojot Francijas teritorijā, kā arī ieceļojot un izceļojot no Francijas pa sauszemes un jūras ceļiem. Līdz ar to jāņem vērā, ka Francijas robežas šķērsošanai var būt nepieciešams ilgāks laiks," informē ĀM.

Ministrija aicina ceļotājus no Latvijas, kuri atrodas vai tuvākajā laikā plāno doties uz Parīzi, rūpīgi sekot līdzi aktuālajai informācijai Latvijas un Francijas plašsaziņas līdzekļos par drošības situāciju pilsētā un iespējamiem pārvietošanās ierobežojumiem, kā arī Latvijas mobilo sakaru operatoru īsziņām.

Šobrīd Parīzē nav noteikti ierobežojumi apmeklēt konkrētas vietas, bet tādi var tikt ieviesti. Publiskā pulcēšanās ir aizliegta. Stingri iesakām rūpīgi izvērtēt nepieciešamību atrasties publiskās vietās Parīzē. No 16.novembra sabiedriskās iestādes Parīzē ir atsākušas savu darbību, sabiedriskā transporta satiksme Parīzē ir atjaunota pilnā apmērā un tiek nodrošināta arī no/līdz lidostām.

ĀM, ārkārtas gadījumā aicinām ceļotājus, kuri atrodas Parīzē, sazināties ar Latvijas vēstniecību Francijā pa tālruni + 33153645810 , savukārt tuviniekus, kuriem nav izdevies sazināties ar ģimenes locekļiem vai draugiem Parīzē, ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni + 37126337711 vai e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv.

Vēstīts, ka piektdien notikušajos teroraktos Francijas galvaspilsētā bojā gāja aptuveni 130 cilvēki, bet vairāk nekā 300 cilvēki ir ievainoti.

Atbildību par uzbrukumiem, kas notika sešās vietās Parīzē, atbildību uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts". Uzbrukumos gāja bojā septiņi teroristi, no kuriem seši uzspridzinājās paši. Molēns sacīja, ka uzbrukumā koncertzālē "Batacalan", saņemot apmēram simt cilvēkus par ķīlniekiem, uzbrucēji minēja Sīriju un Irāku. Koncertzālē teroraktā upuru skaits sasniedzis 89 cilvēkus, teica prokurors. Viņš norādīja, ka sākotnējā informācija liecina, ka trīs teroristu komandas koordinēja uzbrukumus Francijas galvaspilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!