Foto: DELFI

Pirmdien Riebiņu novadā glābēji, izmantojot skaņas un gaismas signālus, palīdzējuši no meža iznākt kādai sievietei, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Informāciju par aptuveni 50 gadus veco sievieti, kura apmaldījusies mežā Sīļukalna pagastā, VUGD saņēmis pulksten 16:46.

Izmantojot skaņas un gaismas signālus, glābēji sievietei norādījuši savu atrašanās vietu, un jau pēc stundas viņa iznākusi no meža.

Kopumā laika posmā no 16. novembra pulksten 6:30 līdz 17. novembra pulksten 6:30 VUGD saņēmis 35 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz glābšanas darbiem, savukārt četri no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Pirmdien ugunsdzēsējiem nācies dzēst atkritumus, kūdru, elektrības vadus, apgaismes stabu, sadzīves mantas, mēbeles, vieglo automašīnu un saimniecības ēku.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks izcēlies Saldus novada Nīgrandes pagastā, kur 180 kvadrātmetru platībā ar atklātu liesmu dedzis vienstāvu saimniecības ēkas jumts.

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēmis pulksten 21:45 un ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Pampāļu pašvaldības ugunsdzēsības formējums. Pulksten 2:07 ugunsgrēks likvidēts. Ugunsnelaimes iespējamais cēlonis bijis īssavienojums elektroierīcē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!