Foto: F64
1918. gada 18. novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī tika pasludināta neatkarīga Latvijas valsts. Šī diena Latvijā ir svētku diena un daudzviet notiks dažādi pasākumi visas dienas garumā.

Reportāžās un video tiešraidēs svētku pasākumiem varēs sekot līdzi arī portālā "Delfi". Pulksten 12:00 būs iespējams vērot svinīgo Saeimas sēdi, bet no pulksten 17:00 līdz 19:20 "Delfi" tiešraidē būs iespējams vērot grandiozo lāpu gājienu pa Rīgas ielām.

18. novembris ir Latvijas dzimšanas diena. Lai arī vēl nebija nospraustas valsts robežas, apņēmīgu nacionālistu grupa šajā dienā 1918. gadā proklamēja neatkarīgu Latvijas valsti. Vēl vairākus mēnešus pēc šī drosmīgā soļa norisinājās karadarbība - Krievijas impērija negribēja zaudēt nozīmīgu teritoriju. Taču joprojām tieši šī diena ir katram latvietim pati nozīmīgākā valsts svētku diena.

"Delfi" jau ziņoja, ka 18. novembrī visas dienas garumā notiks dažādi pasākumi visā Latvijā. Rīgā svētku svinības sāksies no rīta, kad pulksten 9:00 Rīgas Domā notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 97. gadadienai veltīts ekumēniskais dievkalpojums.

Pulksten 10:30 plānots svinīgs gājiens un ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa un tajā piedalīsies arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis un citas valsts augstākās amatpersonas.

Pulksten 13:00 11. novembra krastmalā notiks svinīgā Nacionālo bruņoto spēku parāde, bet pulksten 18:00 galvaspilsētas ielās notiks lāpu gājiens. Pulksten 20:00 sāksies prezidenta svētku uzruna pie Brīvības pieminekļa, bet pulksten 21:00 plānota valsts himnas dziedāšana 11. novembra krastmalā, kas noslēgsies ar krāšņu uguņošanu virs Daugavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!