Foto: F64

Nākamnedēļ pašreizējai Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai viņas pārstāvētā partija "Vienotība" varētu izteikt neuzticību, ceturtdien vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Jau iepriekš ziņots, ka sestdien gaidāmajā partijas kongresā Straujuma negatavojas paziņot par savu demisiju.

Saistībā ar iespējamu atkāpšanos no amata premjerministre neesot gatava pieņemt ātru lēmumu, lai arī vairs neesot noslēpjams, ka atsevišķi partijas biedri vēlas panākt viņas demisiju, ziņo raidījums.

"Pašlaik "Vienotība" fokusējas uz darbiem, bet tas, kurš tos darbus paveiks, ir nākamo nedēļu vai nākamā gada jautājums," "Panorāmai" sacījis partijas valdes loceklis Edvards Smiltēns.

Ceturtdienas, 3. decembra, vakarā partijas "Vienotība" valdes sēdē esot apspriesta sestdien gaidāmā kongresa darba kārtība.

Pēc sēdes gandrīz stundu Straujumai bijusi saruna ar partijas līderi Solvitu Āboltiņu. Pēc sarunām premjere paudusi, ka "netīro veļu publiski nemazgās", atklāj "Panorāma". Tāpat arī līdz šim neviens no partijas "Vienotība" biedriem nav atklāti atzinis vēlmi pēc Straujumas demisijas.

Nākamnedēļ partijas valde var izteikt premjerei neuzticību, vēstī "Panorāma".

Savukārt Āboltiņa uz raidījuma uzdoto jautājumu, cik ilgi strādās Straujumas vadītā valdība, atbildējusi izvairīgi, norādot, ka tas "nav šī brīža darba kārtības jautājums".

Jau ziņots, ka iepriekš kā iespējamā kandidāte Ministru prezidenta amatam minēta Āboltiņa, bet nesen minēts arī pašreizējā iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V) vārds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!