Foto: Kaņepes kultūras centrs/Martin Jakub
Sociālajā tīklā ''Facebook'' izveidotā domubiedru grupa "Gribu palīdzēt bēgļiem" pasākumā "Piparkūku piedzīvojums" uz kopīgu piparkūku cepšanu pulcējusi patvēruma meklētājus, lai iepazīstinātu viņus ar Latvijas vidi un tradīcijām, portālam "Delfi" pastāstīja pasākuma organizatori.

"Ar piparkūku cepšanas pasākumu no vienas puses vēlējāmies parādīt kaut ko tieši šim laikam raksturīgu, runāt par tradīcijām un vienlaikus dot iespēju ciešāk iepazīties patvēruma meklētājiem ar Latvijas iedzīvotājiem. Piparkūku cepšana, dekorēšana un piparkūku mājiņu veidošana radīja prieku gan mazajiem, gan pieaugušajiem, pasākuma noslēgumā kopīgi skandējot "pi-par-kū-kas"," stāsta pasākuma idejas autore blogere Krista Baumane norāda.

Svētdien notikušā pasākuma dalībnieki cepa un dekorēja piparkūkas, bērni spēlēja spēles, piedalījās muzikālās rotaļās un saņēma dāvanas, tāpat jaunieši iepazinās ar saviem Latvijas vienaudžiem.

Šis ir jau otrais grupas "Gribu palīdzēt bēgļiem" rīkotais pasākumus, kura mērķis ir dot iespēju patvēruma meklētājiem iepazīties ar Latvijas vidi un tradīcijām. Plānots, ka šādi pasākumi norisināsies arī nākamajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!