Foto: DELFI

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekle Anda Čakša atkāpšanos skaidrojusi ar vēlmi koncentrēties uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadīšanu.

Kā pastāstīja veselības ministrs Guntis Belēvičs, Čakšas atkāpšanās iemesls ir "ārkārtīgi vienkāršs". Viņš skaidroja, ka, ņemot vērā to, ka nākamgad Bērnu slimnīcai būs lielāks finansējums, slimnīcas valde ir saņēmusi uzdevumu strādāt pie tā, "lai trīs mēnešu laikā tiktu izskaustas rindas Bērnu slimnīcā. Jo bērni ir mūsu prioritāte".

Finansējuma pieaugums Bērnu slimnīcai gaidāms vairāku iemeslu dēļ - Veselības ministrijas (VM) budžetā ir paredzēts viens miljons eiro slimnīcas valsts galvotā aizdevuma atmaksai nākamajā gadā. Tāpat šogad ministrija panāca, ka no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē pāri palikušajiem līdzekļiem tiek segts slimnīcas kredīta maksājums par šo gadu. Belēvičs arī atgādināja, ka ar valdības lēmumu Bērnu slimnīcai šogad valstij nebija jāsamaksā arī dividendes par 2014.gadu 127 223 eiro apmērā, kā arī no valdības piešķirtajiem desmit miljoniem eiro mediķu algu pieaugumam 650 000 eiro paredzēti tieši Bērnu slimnīcas mediķu algām.

"Tātad - būtiski daudz vairāk naudas. Un no līdzšinējās naudas netiek ņemts nost," uzsvēra ministrs.

Pēc sarunas par rindu izskaušanu, Čakša esot teikusi, ka "viņai vairāk jākoncentrējas uz Bērnu slimnīcas vadīšanu", stāstīja Belēvičs un piebilda, ka VM valsts sekretārei Solvitai Zvidriņai adresētajā iesniegumā ir teikts, ka "viņa lūdz atbrīvot viņu no pienākumu pildīšanas Stradiņu slimnīcā, jo viņa vēlas sakoncentrēties darbam Bērnu slimnīcas vadīšanai".

Jau ziņots, ka Čakša atkāpusies no valdes locekļa amata Stradiņa slimnīcā.

Viņa darbu valdes sastāvā turpinās līdz brīdim, kad tiks sasaukta slimnīcas dalībnieku sapulce, kurā lems par izmaiņām valdes locekļu sastāvā.

Stradiņa slimnīcas valdei nav priekšsēdētāja, bet visi trīs valdes locekļi ir vienlīdzīgi. Čakša atbildēja par ārstniecības jomu. Valdē bez viņas strādā arī Normunds Štāls, kurš atbild par būvniecības procesiem, kā arī Elita Buša, kura atbild par finansējuma jautājumiem.

Čakša turpina darbu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdē, kuru viņa vada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!