Foto: LETA

12. Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, kurš bija viens no tiem politiķiem, kuri visaktīvāk iestājās par Aināra Dimanta atbrīvošanu no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amata, ir šokēts par Administratīvās tiesas lēmumu par Dimanta atjaunošanu amatā.

Kaimiņš norādīja, ka vēl joprojām uzskata, ka Dimants nav piemērots NEPLP locekļa amatam. "Man nav izprotams šis tiesas lēmums," viņš teica.

"Esmu pilnīgi pārliecināts, ka šis cilvēks nedrīkst atgriezties amatā. Viņš ir tikai darījis mūsu valstij sliktu. Viņš neaizstāv sabiedrības intereses strādājot NEPLP. Tā ir augstākā nihilisma pakāpe, ja viņš domā, ka viņu tur [NEPLP] kāds gaida atpakaļ. NEPLP šobrīd beidzot ir savācies. Beidzot NEPLP īsteno dialogu gan ar likumdevēju, gan ar nozari," sacīja deputāts.

Kaimiņš atgādināja, ka aktīvi iestājies par Dimanta atbrīvošanu no NEPLP locekļa amata, jo minētā amatpersona "nav pietiekami īstenojusi dialogu ar mediju nozari, kā arī Dimants savulaik ir balsojis par radio apraides frekvences piešķiršanu "Radio Skonto+" propagandas kara apstākļos".

"Tāpat bija vērojams ļoti neskaidrs nodokļu maksātāju naudas izlietojums. Viņš braukāja ar takšiem apkārt par nodokļu maksātāju naudu. Tas cilvēks ir tā kā dēle, kas pieķerās klāt un nelaižas vaļā, jo tā ir ļoti izdevīgi viņam. Šis [tiesas] lēmums ir ļoti bīstams Latvijas sabiedrībai," komentēja Kaimiņš.

Administratīvā rajona tiesa trešdien, 23. decembrī, pieņēma lēmumu par Dimanta atjaunošanu NEPLP locekļa amatā.

Saeimas Juridiskā biroja pārstāve Dina Meistere norādīja, ka lēmums par apelācijas iesniegšanu Dimanta lietā jāpieņem Saeimas prezidijam. Saeimu tiesvedībā ar Dimantu pārstāv advokāts Mārtiņš Grīnbergs.

Dimants sacīja, ka pēc viņam labvēlīgā tiesas sprieduma viņš atgriezīsies darbā NEPLP pirmdien, 28. decembrī.

Saeima, 50 deputātiem balsojot par, atbrīvoja Dimantu no NEPLP locekļa amata, pamatojoties uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pantiem, kas paredz, ka ir konstatēti tādi normatīvajos aktos noteikti apstākļi, kas liedz attiecīgajai personai būt par padomes locekli, kā arī paredz labu reputāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!