Foto: Itar-Tass/Scanpix
Iekšlietu ministrija (IeM) sagatavojusi slepenu ziņojumu par valsts austrumu robežas kontroli un aizsardzību, kurā minēts rīcības plāns ar desmitiem pasākumu robežas stiprināšanai, informēja Iekšlietu ministrijā.

Pērnruden tika izveidota darba grupa, kuras sastāvā tika iekļautas Iekšlietu ministrijas, Valsts robežsardzes, Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku amatpersonas.

Darba grupa ir apzinājusi situāciju, sadarbības mehānismus, kā arī nepieciešamos tiesiskos un praktiskos risinājumus, kas vērsti uz valsts austrumu robežas kontroles un aizsardzības spēju uzlabošanu. Tāpat ir apzināts papildus nepieciešamais personāls, tehniskie līdzekļi un ekipējums, kā arī austrumu robežas infrastruktūras vajadzības.

Ir sagatavots arī rīcības plāns, kas ietver 24 pasākumus infrastruktūras uzlabošanai, tehnisko un informācijas līdzekļu nodrošinājumam, personāla resursiem, sadarbībai un resursu savietojamībai.

Valdība ziņojumu aiz slēgtām durvīm skatīs otrdien, 12. janvārī. Plašāku informāciju par plāna saturu IeM nesniedz.

Latvija austrumos robežojas ar divām valstīm - Krieviju un Baltkrieviju.

Jau ziņots, ka Latvijas-Krievijas robežas joslas iekārtošanai, tostarp vietām paredzētā žoga uzstādīšanai, nepieciešami 17 miljoni eiro. Lai ierīkotu robežu, ticis izsludināts konkurss par valsts robežas joslas infrastruktūras gar Latvijas un Krievijas robežu izbūvi, un pērn 5.augustā noslēgta vispārīgā vienošanās par robežas ierīkošanu par 17 494 554 eiro.

Robežas joslas iekārtošanas darbus plānots pabeigt līdz 2019. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!