Foto: LETA

Tā kā valdības veidošanas procesā visi Saeimā pārstāvētie spēki publiski izvirza savas līnijas, deputāts Artuss Kaimiņš nācis klajā ar saviem nosacījumiem.

Kaimiņš pauž gatavību atbalstīt Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nominēto Ministru prezidenta amata kandidātu Māri Kučinski (ZZS), ja tiks ievēroti vairāki nosacījumi.

Par sarkano līniju Kaimiņš nosaucis pārvaldības līniju, paredzot, ka netiek izveidota koalīcijas padome. " Līdz šim valstī visi būtiskie lēmumi tika pieņemti pirmdienās koalīcijas padomes sēdēs. Šāda koalīcijas padome ir neformāla apvienība, kurā ir apkopota un centralizēta vara," viņš min, piebilstot, ka līdz šim koalīcijas padomes lēmumus noteica "Vienotības" vadītāja Solvita Āboltiņa.

"Ja Kučinskis izveidos savu koalīcijas padomi, tad nākotnē tās lēmumus noteiks Lembergs," klāsta Kaimiņš.

Oranžā vai propagandas līnija paredz, ka valdība apņemas reformēt sabiedrisko mediju nozari, kuras rezultātā sabiedriskie mediji var īstenot neatkarīgu redakcionālo darbību un iziet no reklāmas tirgus.

Dzeltenā līnija ir bēgļu līnija, vēsta Kaimiņš, rosinot valdību pārskatīt bēgļu politiku un pieņemt noteikumus par kārtību, kādā bēgļi no valsts tiek izraidīti.

Zaļā līnija vai naudas līnija nosaka, ka valdība nodrošina caurspīdīgu un saprotamu valsts uzņēmumu darbību un informē sabiedrību par būtiskākajiem darījumiem, kā arī saskaņo ar uzņēmēju organizācijām ekonomikas izaugsmei piemērotu nodokļu politiku.

Kaimiņa gaiši zilā līnija ir demogrāfijas līnija. "Valdība ievieš pasākumu kopumu Latvijas iedzīvotāju skaita pieaugumam. Tā izstrādā atbalsta programmu dzimstības veicināšanai, veido reģionālo attīstības politiku, kas rada darba vietas, lai Latvijas cilvēki nebrauktu darbā uz ārzemēm un izbraukušie varētu atgriezties," norāda Kaimiņš.

Tumši zilā vai izglītības līnija paredz, ka valdība apņemas reformēt profesionāļu finansēšanas kārtību un satura prasības izglītības nozarē, bet violetā - izšķērdības līnija - paredz, ka valdība apņemas izstrādāt kārtību, kādā Valsts kontroles atklātie nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanas gadījumi tiek ņemti vērā un izšķērdētāji tiek sodīti.

"Lai Kučinska valdība šādi mirdz pār Latviju visās varavīksnes krāsās," rosina Kaimiņš.

Jau vēstīts, ka Vējonis trešdien jaunās valdības veidošanu uzticēja ZZS virzītajam kandidātam - Saeimas deputātam Mārim Kučinskim (ZZS).

Līdz šim Kučinskim ir ZZS un Nacionālās apvienības atbalsts, bet sarunas ar partiju "Vienotība" turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!