Foto: LETA
Carnikavas novada domes deputāti Edgars Sliede un Ilze Tjarve, kuri iepriekš atbalstīja domes priekšsēdētājas Daigas Jurēvicas (LZS) atsaukšanu no amata, bet trešdien balsoja par viņas iecelšanu atpakaļ, esot secinājuši, ka viņa tomēr bijusi labāka līdere nekā domes mēra krēslā īsu laiku pavadījušais Imants Krastiņš (LRA).

Kā pauda Sliede, savulaik Jurēvicas komandai esot bijis raksturīgs sava veida autoritatīvs vadības stils, kuru citiem deputātiem bijis grūti ietekmēt, tādēļ iepriekš viņš lēmis balsot par Jurēvicas atsaukšanu. Tomēr, pie vadības nākot Krastiņam, pašvaldībā nav īstenojušies viņa solījumi par demokrātisku pārvaldību. Viņa vadībā deputāti nav varējuši vienoties par tik nozīmīgu jautājumu kā budžeta izstrāde un pieņemšana, līdz ar to Sliede secinājis, ka šāds domes darbs nav efektīvs. "Diskusijas mums bija, bet pie gala vienošanās nonākt nevarējām," sacīja Sliede, vienlaikus norādot, ka vairs neesot laika vēl vairāk kavēt budžeta pieņemšanu.

"Labāk labs autoritatīvs pārvaldības stils nekā ne līdz galam efektīva demokrātija," savas pārdomas raksturoja deputāts. Viņš norādīja, ka pašlaik top jauna budžeta versija ar mazāku aizņēmuma summu.

Arī Tjarve Jurēvicu atzina par labāku līderi nekā Krastiņu. Viņa skaidroja, ka viņas balsojums par Jurēvicas atcelšanu bijis savā ziņā spontāns protests pret vienpersonisku vadības stilu, taču, pastrādājot Krastiņa vadītajā domē, Tjarve secinājusi, ka viņa solītā demokrātija īstenojas tikai dažu deputātu starpā un nav radusies kopēja sadarbība, "katrs deputāts deķīti vilcis uz savu pusi".

"Būtība mans balsojums pret Jurēvicu bija kļūda, ko esmu gatava atzīt, jo Daiga manā skatījumā ir labāks līderis," sacīja deputāte.

Kā ziņots, par Carnikavas novada domes priekšsēdētāju vakar ārkārtas sēdē ievēlēta pirms vairākām nedēļām no šī amata atsauktā Jurēvica.

Kā informēja Carnikavas domes pārstāve Ilze Cerbule, par Jurēvicu balsojuši astoņi deputāti - Genovefa Kozlovska (LZS), Rolands Laveiķis (LZS), Pjotrs Špakovs (LZS), Eva Odziņa (LZS) un Daiga Kalnbērziņa (VL-TB/LNNK), Tjarve un Sliede, kā arī pati Jurēvica.

Domes ārkārtas sēdē deputāti nobalsoja arī par triju domes priekšsēdētāja vietnieka amatu likvidēšanu un vienas vietnieka amata vietas izveidošanu. Par Carnikavas novada domes priekšsēdētājas vietnieci ievēlēta Kozlovska.

Jurēvica jau iepriekš izteica kritiku par trīs priekšsēdētāja vietnieka amatu izveidošanu, kā to bija lēmis Krastiņš. Iepriekš pašvaldības vadītājam allaž bijis tikai viens vietnieks.

Iepriekšējais domes priekšsēdētājs Krastiņš vakar atcelts no amata, pamatojoties uz sešu deputātu iesniegumu. Par viņa atcelšanu nobalsoja astoņi deputāti. Carnikavas domē strādā kopumā 15 deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!