Foto: LETA
Topošajā valdībā jau tās veidošanas procesā ir ielikti diezgan fundamentāli konflikti, kas nosacīti drīz liks sevi manīt, izriet no politologa Ivara Ijaba sestdien sacītā opozīcijā esošās Latvijas Reģionu apvienības (LRA) forumā.

Viņš cita starpā norādīja, ka koalīcijas trīs partijas neizrāda īpašas rīcībspējas pazīmes. Jaunās valdības veidošanas procesā tās pamatā ir ielikti diezgan fundamentāli konflikti, un nepaies ne daži mēneši, kad kādam no partneriem "būs, ko pateikt" par citu koalīcijas partiju, prognozēja politologs.

Viņš norādīja, ka šādā situācijā LRA jāparāda, ka tā spēj "spēlēt" valstiskā līmenī. Ijabs pievērsās gan pozitīviem, gan negatīviem aspektiem, raksturojot LRA situāciju un iespējamo tālāko virzību.

Ijabs uzsvēra, ka Latvijas politikā nozīmīgas ir personības un, lai gan LRA tādas ir, tomēr atpazīstami cilvēki apvienībā nav pietiekami lielā daudzumā, lai varētu parādīt ļoti labu komandu 2018.gada Saeimas vēlēšanām. Līdz ar to politiskajam spēkam šajā jautājumā esot priekšā darbs apstākļos, kad labus cilvēkus dabūt politikā nav viegli.

Politologs atgādināja, ka LRA vistiešākais konkurents ir Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), "kas arī ir spējīgi kaut ko pateikt".

Kā ziņots, LRA sestdien rīko forumu "Izaicinājumi 2016.gadā", kurā cita starpā tiks definēti LRA šā gada darbības virzieni un prioritātes.

Pasākums pulcē "Reģionu alianses", Vidzemes partijas un pārējo LRA ietilpstošo partiju pārstāvjus, kā arī reģionālo nodaļu un atbalstošo organizāciju pārstāvjus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!