Foto: LETA
Otrdien, 2. februārī, Rīgā tika atklāts par Baltijā lielāko nodēvētais 3D printēšanas tehnoloģiju centrs, informē SIA "Baltic3D.eu" pārstāvji.

Uzņēmuma "Baltic3D.eu" jaunajās biroja telpās ir uzstādītas šobrīd modernākās 3D printēšanas iekārtas plastmasas produktu mazapjoma ražošanai. Centrā izvietoti deviņi moderni industriālie 3D printeri, no kuriem septiņi iegādāti no pasaules lielākā 3D printeru ražotāja "Stratasys".

Kā norādīja "Baltic3D.eu" vadītājs Jānis Jātnieks, uzņēmuma darbība pamatā saistīta ar ražošanas uzņēmumiem, kam 3D printēšana palīdz organizēt ražošanu un samazināt izmaksas. Industriālajā ražotnē veidotie produkti ir īpaši piemēroti elektronikas, mašīnbūves, pārtikas un medicīnas nozares uzņēmumiem, kuri ikdienā saskaras ar jaunu produktu veidošanu, kā arī ražo produktus nelielos apjomos.

Centra atklāšanai izmantots Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansējums un bankas "Citadele" aizdevums.

Uzņēmums "Baltic3D.eu" darbu ar 3D printēšanas tehnoloģijām sāka 2013. gadā. Kopš tā laika uzņēmums apkalpojis vairāk nekā 230 klientu gan no Latvijas, gan citām Eiropas valstīm. Reaģējot uz klientu pieprasījumu, 2016. gadā uzņēmums uzsācis arī industriāla dizaina izstrādi un augsta līmeņa tehniskās 3D modelēšanas pakalpojumus, informē "Baltic3D.eu" pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!