Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas Nacionālā Sporta padome ceturtdien atbalstījaa tenisa centra "Lielupe" rekonstrukcijas projekta uzsākšanu, pavēstīja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Kopējais plānotais valsts budžeta finansējums rekonstrukcijai veido 11,244 miljonus eiro.

"Rekonstrukcijas projekts paredz darbu veikšanu divās kārtās, rezultātā izveidojot "Lielupi" par modernāko tenisa centru Baltijā, kas pilnībā atbilst pasaules tenisa turnīru standartiem," uzsvēra IZM.

Pēc ministrijā skaidrotā, pašlaik tenisa centra "Lielupe" ēkas ir novecojušas un neatbilst starptautisko turnīru prasībām un kvalitatīvam treniņu procesam. Kapitāla rekonstrukcija nav notikusi gadu desmitiem, bet ārējie laukumi nav uzlaboti kopš atklāšanas brīža.

Plānots, ka tenisa centra rekonstrukcijas darbi noritēs no 2016. gada 1. septembra līdz 2019. gada 30. septembrim.

Tāpat Nacionālā sporta padome atbalstīja priekšlikumu, ka SIA „Tenisa centrs „Lielupe"" saglabājama kā publiski privāta kapitālsabiedrība ar valsts - IZM personā, un biedrības „Latvijas Olimpiskā komiteja" līdzdalību.

Latvijā 49 tenisa klubos visos Latvijas reģionos darbojas 5000 tenisa profesionāļu, savukārt 11 000 tenisu spēlē amatieru līmenī. Latvija ir arī Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) dalībvalsts.

Latvijas Nacionālā sporta padome ir sabiedriska konsultatīva institūcija, kas piedalās valsts sporta politikas izstrādē, veicina sporta attīstību un sadarbību sporta jomā, kā arī lēmumu pieņemšanu ar sportu saistītajos jautājumos. Padomi vada Ministru prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!