Foto: Publicitātes foto
Ūdens atsūknēšanas tehnika lietus ūdeni jau atsūknējusi no Bolderājas, Čiekurkalna, Sarkandaugavas ielām, bet šobrīd sešas speciālās tehnikas strādā Jaunciema gatvē un centrā, informēja Rīgas domē (RD).

Pārējās vietās brauktuves no peļķēm tiks atsūknētas pakāpeniski. RD Satiksmes departaments informē, ka jau no plkst.7.00 Rīgas ielās strādā speciālā tehnika, lai atsūknētu peļķes no ūdens, īpašu uzmanību pievēršot pieturvietām. Tā kā lietus ūdens pieņēmējsistēmas šobrīd funkcionē tikai daļēji, uz brauktuvēm veidojas lielas peļķes, visvairāk tās veidojas vietās, kur nav lietus ūdens kanalizācijas sistēmas.

Ūdens atsūknēšanas tehnikas jau lietus ūdeni atsūknējušas no Bolderājas, Čiekurkalna, Sarkandaugavas ielām, šobrīd sešas speciālās tehnikas strādā Jaunciema gatvē un centrā, atsūknējot peļķes no brauktuves. Pārējās vietās brauktuves no peļķēm tiks atsūknētas pakāpeniski.

Iedzīvotāji aicināti arī turpmāk ziņot Satiksmes un vadības centru pa bezmaksas tālruni 80003600 un nosaukt konkrētu adresi, uz kurieni jāsūta tehnika. Šī informācija tālāk tiks nodota uzņēmumam, kas ar pārvietojamo sūkni dosies uz izsaukuma vietu.

RD Satiksmes departaments ir uzdevis ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem arī attīrīt lietus ūdens uztvērējakas, lai uzlabotu ūdens novadīšanu no brauktuves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!