Foto: LETA

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības jaunais vadītājs Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) Aigars Štokenbergs izsniedzis aizdevumus 1,136 miljonu eiro un 59,1 tūkstoša ASV dolāru (52,4 tūkstošu eiro) apmērā, teikts viņa Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtajā amatpersonas deklarācijā, stājoties amatā šā gada 4.janvārī.

Deklarācija liecina, ka Štokenberga īpašumā ir zeme un ēka Jaunsātu pagastā, kā arī dzīvoklis Rīgā. Tāpat viņam pieder 1950.gada koka kuteris, 1976.gada kuteris "MOD.-", kā arī 1996.gada automašīna "Ferrari 550 Maranello", 1998.gada automašīna "Hyndai Galloper", kā arī 2004.gada automašīna VW Touareg".

Vienlaikus, stājoties amatā LIAA, Štokenbergs bija arī 128,1 tūkstoša eiro vērtu kapitāldaļu turētājs uzņēmumā "PFG", 1423 eiro vērtu akciju īpašnieks "Braukšanas mācību centrā" un 38 tūkstošu eiro vērtu kapitāldaļu turētājs kompānijā "Kapitāla virsotne".

Bjušais pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" valdes loceklis un agrākais ekonomikas ministrs Štokenbergs iecelts par LIAA pārstāvniecības vadītāju AAE.

Pārstāvniecību vadītāju galvenie amata pienākumi ir nodrošināt pārstāvniecības darbību atbilstoši LIAA darba plānam, izplatīt informāciju pārstāvniecības valsts kompānijām par Latvijas tautsaimniecību, nozarēm, uzņēmējdarbības vidi, Latvijas uzņēmumiem un to precēm, sadarbības iespējām, kā arī piedalīties investīciju piesaistes stratēģijas īstenošanā - identificēt potenciālos investorus, veicināt to interesi investēt Latvijā.

LIAA mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, veicinot ārvalstu investīciju apmēra pieaugumu un palielinot Latvijas konkurētspēju pašmāju un starptautiskajos tirgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!