Foto: Publicitātes foto
Jādara viss iespējamais, lai nodrošinātu cirka mākslas pastāvēšanu Latvijā ar mērķi, pirmdien vienojās "Rīgas cirka" krīzes pārvarēšanas komisijas sēde.

Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Bērziņa-Bebriša portālam "Delfi" pavēstīja, ka cirka ēkā pārrunāta esošā situācija, kad nav iespējams rīkot cirka izrādes tai paredzētajā ēkā, un meklēti risinājumi, kā pēc iespējas ātrāk atjaunot pilnvērtīgu cirka mākslas pieejamību skatītājiem.

Lai nodrošinātu cirka mākslas pastāvēšanu Latvijā, jāīsteno vairāki pasākumi, tostarp jānodrošina šā brīža ēka, jāapzina iespējamās pagaidu vietas mākslinieciskās darbības turpināšanai, kā arī jārisina mākslinieciskā un administratīvā personāla (tostarp ārzemju viesmākslinieku) darba jautājumi u.c.

"Lai atjaunotu cirku, jāiziet caur vairākiem būvniecības procesa etapiem - jāveic padziļināta cirka ēkas izpēte, pamatojoties uz izpētes rezultātiem , jāveic projektēšanas darbi un pēc tam atjaunošanas un pārbūves (ja nepieciešams) darbi," klāsta KM.

Pašlaik saistībā ar VSIA "Rīgas Cirka" ēku plānots veikt steidzamākos darbus, kas skar fasādes sienas nostiprināšanu.

"Ēkas pilnu izpēti būtu iespējams veikt, cerams, ka gada laikā. Līdz ar to par turpmāko VSIA „Rīgas Cirka" mākslinieciskas darbības stratēģiju varēs spriest tikai pēc gada," atzina ministrijā.

Krīzes pārvarēšanas komisijā strādā Kultūras ministrijas kultūrpolitikas, personāla, būvniecības un juridiskās jomas speciālisti, kā arī VSIA "Rīgas Cirka" deleģētie pārstāvji.

Jau vēstīts, ka Rīgas cirka ēka nav droša ekspluatācijā un tās ekspluatācija jāpārtrauc nekavējoties, paziņoja kultūras ministre Dace Melbārde (NA).

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) iepazīstināja Kultūras ministriju ar pēdējā ēkas apsekojuma rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!