Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi sludināt konkursu uz divām Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu vietām un pagarināt līgumu ar valdes priekšsēdētāju Ivaru Belti, preses paziņojumā informē padome.

"Ņemot vērā likuma par publisku kapitālsabiedrību pārvaldību nosacījumus, NEPLP pieņēma vienbalsīgu lēmumu nesludināt konkursu uz LTV valdes priekšsēdētāja amata vietu un pagarināt līgumu ar esošo LTV valdes priekšsēdētāju Ivaru Belti uz nākamajiem pieciem gadiem," vēsta padome.

Esošās LTV valdes pilnvaru termiņš noslēdzas šā gada aprīlī.

NEPLP trešdien izvērtēja LTV valdes priekšsēdētāja Beltes, valdes locekļa programmu attīstības jautājumos Sergeja Ņesterova un valdes locekļa finanšu un tehnoloģiju jautājumos Māra Skujiņa darbību LTV valdē no 2103. līdz 2016. gadam.

Ņemot vērā LTV sabiedriskā pasūtījuma izpildi, LTV attīstību kopumā, sasniegto auditoriju, zīmola attīstību, LTV darbinieku pausto viedokli, kā arī eksperta Vidzemes Augstskolas pētnieka Jāņa Buholca atzinumu, NEPLP pieņēma vienbalsīgu lēmumu izsludināt konkursu uz divām LTV valdes locekļu vietām: valdes loceklis finanšu vadības jautājumos un valdes loceklis programmu attīstības jautājumos.

Par LTV darbības pārraudzību atbildīgā NEPL padomes locekle Dace Ķezbere sacīja, ka atbalsta līguma pagarināšanu ar valdes priekšsēdētāju, "jo redzu viņa vīziju LTV turpmākajai attīstībai, novērtēju līdz šim sasniegto un ņemu vērā arī viņam pausto kolektīva atbalstu, turklāt, LTV ir uzsākti vairāki nozīmīgi projekti, kuri ir jāturpina un te ļoti būtisks ir un būs esošā LTV vadītāja ieguldījums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!