Foto: LETA
"Rīgas namu pārvaldnieka" darbību trešdienas pēcpusdienā protestēja aptuveni 30 cilvēki.

Akcijas dalībnieki tika aicināti pārvaldnieka telpās, lai izrunātu esošo situāciju. Pēc kāda laika ieradās piketa rīkotāji un dalībniekus aicināja ēku pamest. Savukārt vēl pēc kāda laika, daļa no piketētājiem tomēr devās pārrunāt sasāpējušos jautājumus ar "Rīgas namu pārvaldnieka" konsultantiem.

Uz pārvaldnieka sienas piketētāji bija izvietojuši fotogrāfijas ar iegruvušajām ēkām. Tāpat akcijas dalībnieki rokās turēja dažādas plakātus, piemēram, "Vēl vienu Zolitūdi gaidām?".

Piketa organizators Rīgas domes (RD) deputāts Valdis Gavars aģentūrai BNS pastāstīja, ka neredz jēgu doties pārvaldnieka ēkā, lai pārrunātu esošo situāciju. Viņš uzsvēra, ka pārvaldnieks visu laiku solot, bet neko nedarot. Tāpat Gavars neplānojot piketa noslēgumā iesniegt kādas prasības. Piketa mērķis esot panākt RNP godīgas apsaimniekošanas maksas un pievērst Rīgas domes vadības uzmanību notiekošajam uzņēmumā.

"Rīgas namu pārvaldnieka" pārstāve Santa Vaļuma aģentūrai BNS tikmēr norādīja, ka uzņēmums vēlas konstruktīvu sarunu ar saviem klientiem, lai varētu vienoties par tālākiem risinājumiem. "Pikets nav konstruktīva jautājuma risināšanas forma. Mēs esam atvērti viedokļu uzklausīšanai, tāpēc esam aicinājuši iekšā [pārvaldnieka telpās]. Mēs atbildam saviem klientiem un sniedzam informāciju," teica Vaļuma.

Akcijas dalībnieku vidū pārsvarā ir vecāka gada gājuma ļaudis.

Ziņots, ka piketā piedalīsies arī sešu iebrukušo Rīgas namu - Buru ielas 9,9a, Čiekurkalna 3.līnijas 2, Lielās ielas 5, Dīķu ielas 23, Misas ielas 18 un Dagdas ielas 3 - iedzīvotāji.

Gavars iepriekš norādīja, ka neraugoties uz to, ka namu iedzīvotāji palikuši bez savas dzīvojamās platības, piemēram, Buru ielas 9,9a namu, kas tika nojaukti vēl pagājušā gada septembrī, bijušie īpašnieki vēl joprojām no "Rīgas namu pārvaldnieks" saņem rēķinus par pakalpojumiem un nekustamā īpašuma nodokli par ēkām. Pārējo iebrukušo namu iedzīvotāji turpina apmaksāt rēķinus par apsaimniekošanu, avārijas remonta darbiem, atkritumu izvešanu, ūdeni un kanalizāciju un tamlīdzīgi.

Komentējot izskanējušos pārmetumus, Vaļuma uzsvēra, ka katra situācija ir individuāla un tādēļ uz katru no tām ir jāraugās no cita skatpunkta. "Mēs varam sniegt ieteikumus, konsultēt klientus un sasaukt sapulces, ja [dzīvokļu] īpašnieki ir atvēri sarunām ar pārvaldnieku, plāno darbus, kas ir nepieciešams mājai," skaidroja pārvaldnieka pārstāve. Tāpat viņa vērsa uzmanību uz to, ka "Rīgas namu pārvaldnieks" var nodrošināt remontdarbus tikai piešķirtā finansējuma ietvaros.

Pikets norisinājās A.Čaka ielā 42.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!