Foto: LETA

Trīs gadu laikā atklāti 32 Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki, kas piedalījušies noziedzīgās darbībās, otrdien LTV raidījumā "1 pret1" teica VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Tomēr viņa noraidīja informāciju, ka tā sauktajā VID melnajā sarakstā, ko Pētersone iesniegusi finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai, minēti 29 VID darbinieki. Tomēr Pētersone atteicās precizēt šo skaitli, jo saraksts ir noslepenots.

Savukārt no 173 darbiniekiem, par kuriem pēc amatpersonu deklarāciju analīzes bija nepieciešama papildu informācija, tālākas pārbaudes tiek turpinātas aptuveni par 100. Saskaņā ar Pētersones sacīto pārbaudīti tiek gan aizdevumi, gan aizņēmumi, gan arī skaidras un bezskaidras naudas darījumi.

VID vadītāja gan vairākkārt uzsvēra, ka lielākā daļa dienesta darbinieku ir godprātīgi un likumpaklausīgi, un pārkāpēji dienestam godu nedara.

Attiecībā uz "Vaškeviča zirnekļa" palieku likvidēšanu dienestā Pētersone meta akmeni arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja dārziņā, jo bez pierādījumiem pamata kādu atbrīvot no amata neesot.

VID vadītāja nekomentēja savus plānus attiecībā uz dienesta struktūrvienību vadītāju rotāciju, jo šie vadītāji nav pelnījuši, lai par izmaiņām uzzinātu no TV ekrāniem. Viņa arī pauda apņemšanos atsevišķos jautājumos diskutēt ar Reiznieci-Ozolu, kas, kā zināms, uzdevusi veikt VID vadītāju rotāciju.

Pētersone gan norādīja, ka runas, ka viņa ignorēs ministres rezolūciju ir "muļķības un aplamības", jo daudzos jautājumos abu domas sakrīt.

Uz žurnālista jautājumu par Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes vadītāju Marjanu Buriju, kura vārds iepriekš medijos ticis saistīts ar Vaškeviču, Pētersone atzina, ka pagaidām viņas plānos nav rotēt šo cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!