Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jāveic likumu grozījumi, cigaretes ļaujot pārdot tikai aizklāti, kā arī jāaizliedz alus un alkoholisko kokteiļu lielie iepakojumi, sestdien Latvijas Zaļās partijas kongresā sacīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Viņš norādīja, ka vēl ar Eiropas Komisiju nepieciešams vienoties, ka Latvijā cigaretes varēs pārdot tikai aizklāti. Šāds regulējums nozīmētu, ka pircējs varēs iegādāties cigaretes, nosaucot pārdevējam marku, kādu vēlas iegādāties. Sistēma nodrošinās, ka nerodas jauni smēķētāji, pauda veselības ministrs.

Tāpat ministrs iecerējis virzīt ieceri par pusotrlitrīgo alkoholisko kokteiļu un divlitrīgo alus pudeļu aizliegšanu. Belēvičs akcentēja, ka viņam šajā jautājumā ir zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) atbalsts. Tādējādi tiks aizliegtas saldās alkoholisko kokteiļu lielās pudeles, ar kurām "jaunieši sāk iet pa alkoholisma ceļu", uzsvēra politiķis.

Veselības ministrs vērsa uzmanību, ka jau ir gūti panākumi vairākās sabiedrības veselību veicinošās lietās, piemēram, ierobežojot transtaukskābju izmantošanu un nosakot liegumu enerģijas dzērienus iegādāties nepilngadīgajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!