Foto: Publicitātes attēli

Pirmdien no ierindas izgājušas putnkopības uzņēmuma AS "Balticovo" ražošanas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas – gājušas bojā notekūdeņus attīrošās baktērijas. Uzņēmuma darbinieki šobrīd veic neatliekamos pasākumus, lai mazinātu avārijas ietekmi uz apkārtējo vidi, portālu "Delfi" informēja Valsts vides dienestā (VVD).

Baktēriju pēkšņās bojāejas iemesli tiek skaidroti. VVD Jelgavas reģionālā vides pārvalde apseko Verģupi un Iecavas upi, kā arī uzrauga "Balticovo" darbības.

Saskaņā ar "Balticovo"sniegto informāciju, uzņēmums līdz minimumam samazinājis ražošanas procesus, līdz ar to arī saražoto notekūdeņu daudzumu. Iespēju robežās darbu uzsākušas rezerves attīrīšanas iekārtas. Jelgavas RVP uzdevusi uzņēmumam veikt nepārtrauktu Iecavas upes pietekas (Verģupes) ūdens monitoringu.

Uzņēmums informējis vides pārvaldi, ka šobrīd veic notekūdeņu attīrīšanas sistēmas attīrīšanas darbus – tiek izvāktas bojā gājušās dūņas. Līdz nedēļas beigām attīrīšanas baseinā plānots ievietot jaunas dūņas un uzsākt to ieaudzēšanu.

VVD situāciju uzņēmumā vērtē kā ļoti nopietnu apdraudējumu – ik dienu AS "Balticovo" vidē novada aptuveni 500 kubikmetru notekūdeņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!