Foto: Shutterstock
Ugunsnelaime Salaspils dzīvojamā mājā atgādina to, cik svarīgi savlaicīgi uzzināt par ugunsgrēka izcelšanos – vai nu ar dūmu detektora vai ar signalizācijas palīdzību, Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta Panorāma” pirmdien komentēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Gribuste.

Viņa skaidroja, ka dienesta rīcībā nav informācijas par ugunsgrēka izcelšanās iemeslu, atgādinot, ka to izmeklēšanā skaidros Valsts policija. Tāpat viņa minēja, ka istaba, kurā, visticamāk, ugunsgrēks izcēlies, bijusi pilnībā izdegusi, tāpēc ir grūti ko pateikt par notikumu norisi.

Vaicāta, vai notikušais atkal varētu sākt diskusiju par dūmu detektoru nozīmību, Gribuste sacīja, ka svarīgi ir laikus uzzināt par ugunsgrēku. Tam var palīdzēt dūmu detektors, bet ēkās, kurās, piemēram, ir garš gaitenis un tikai viena izeja, kāda bijusi attiecīgajā mājā Salaspilī, par ugunsgrēku parasti signalizē trauksmes signalizācija.

Kā vēstīts, naktī uz svētdienu Salaspilī bojā gājuši trīs cilvēki. No ēkas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), izglābis 39 cilvēkus, viņus izvedot no ēkas ar glābšanas maskām un noceļot ar autokāpnēm un pacēlājiem.

Daļā nama Skolas ielā 7 atrodas pašvaldības dzīvojamais fonds, kas tiek izmantots īslaicīgai izmitināšanai, piemēram, tur dzīvo cilvēki, kas izlikti no saviem mājokļiem. Ēkā atrodas arī Valsts policijas nodaļa.

Ugunsgrēks plosījās nama ceturtā stāva istabā, bet spēcīgs piedūmojums bija ceturtajā un piektajā stāvā.

Ēkas ceturtajā stāvā atrasti trīs bojāgājušie – viena 31 gadu veca sieviete un divi – 57 un 59 – gadus veci vīrieši. Trīs cilvēki nonākuši slimnīcā.

Daļa Skolas nama iedzīvotāju atgriezušies šajā ēkā, citi izmitināti kādā mācību centrā un citā pašvaldības dzīvokļu namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!