Foto: Publicitātes foto

Lai pievērstu iedzīvotāju uzmanību riskiem, ko var radīt pārgalvība uz ceļa, šonedēļ Valsts policija ar vairākām aktivitātēm pievērsīs pastiprinātu uzmanību pārgalvīgajiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Visu nedēļu likumsargi īpaši uzraudzīs tos satiksmes dalībniekus, kas neievēro atļauto braukšanas ātrumu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā. Sāko no ceturtdienas, 21. aprīļa, pulksten 6, Ceļu policija intensīvi kontrolēs braukšanas ātrumu, Latvijai atkārtoti piedaloties 24 stundu ātruma kontroles maratonā.

Tuvojoties siltākam laikam un labvēlīgākiem laikapstākļiem, pavasarīgs vieglums nereti iestājas arī satiksmes dalībnieku galvās, stāsta policijā, To pierādot arī Valsts policijas veiktais pētījums par smagiem ceļu satiksmes negadījumiem. Pētījumā atklājies, ka smagi negadījumi visbiežāk notiek tieši vasaras mēnešos, kad laikapstākļi ir labi un rodas maldīgs priekšstats, ka nekas slikts notikt nevar. Tādēļ Valsts policija vērš satiksmes dalībnieku uzmanību tādam problēmjautājumam kā pārgalvība.

Valsts policija par Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāja piešķirtajiem līdzekļiem izveidojusi vairākus videoklipus, kuros ar analoģijas palīdzību atainoti ikdienā sastopami ceļu satiksmes pārkāpumi, kas nereti ir ar traģiskām sekām. Viens no šiem pusotru minūti garajiem videoklipiem "Pārgalvība" pirmdien prezentēts preses konferencē Valsts policijas galvenajā ēkā.

Tāpat šonedēļ visā valsts teritorijā ceļu policija vērsīs pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma pārkāpējiem.

Pagājušajā gadā ātruma kontroles maratona laikā Latvijā noformēti 578 administratīvā pārkāpuma protokoli, kas ir aptuveni par 300 protokoliem vairāk nekā vidēji ikdienā. Savukārt vidējais braukšanas ātrums uz ceļiem samazinājās par diviem līdz trim kilometriem stundā.

Lai aktualizētu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas bīstamību ceļu satiksmē Valsts policija šonedēļ rīko arī fotokonkursu autovadītājiem – "Droši brauksi – tālu tiksi". Konkursa mērķis ir veicināt autovadītāju izpratni par šī pārkāpuma bīstamību ceļu satiksmē, kā arī aicināt autovadītājus ievērot atļauto braukšanas ātrumu.

Labākā fotoattēla autors balvā iegūs Drošas braukšanas skolas dāvanu karti 250 eiro vērtībā drošas un septiņu stundu ekonomiskas automašīnas vadīšanas apmācību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!