Foto: LETA
Latvijas Sarkanais Krusts sācis mentoru pakalpojuma sniegšanu bēgļiem un pašreiz tiek apzinātas mērķa grupas pārstāvju vajadzības, pastāstīja organizācijas ģenerālsekretārs Uldis Līkops.

Viņš pastāstīja, ka pašreiz tiek strādāts ar kopumā 120 personām, taču šis skaits ik dienas mainoties. Sarkanā Krusta pārstāvji pašlaik apzina kopējo situāciju, noskaidrojot šo cilvēku vajadzības, intereses un turpmākos mērķus.

"Šie cilvēki ir dažāda statusa, dažādu tautību, dažādu interešu un mērķu pārstāvji, kas ieradušies dažādos laikos," skaidroja Līkops.

Līkops atzina, ka pēc pirmās nedēļas ir grūti detalizēti aprakstīt kopējo situāciju par bēgļiem sniegto palīdzību no Sarkanā Krusta pārstāvju puses. Plašāki komentāri varētu sekot, kad būs pagājis vismaz mēnesis.

Kā ziņots, Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) 6. aprīlī parakstījis līgumu ar biedrību "Latvijas Sarkanais Krusts" par sociālā darbinieka un sociālā mentora pakalpojumu sniegšanu patvēruma meklētājiem un personām ar bēgļa vai alternatīvo statusu, informēja SIF pārstāve Dace Zariņa.

Līguma summa ir 41 999 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Latvijas Sarkanā Krusta tiešais uzdevums ir veicināt patvēruma meklētāju un personu ar bēgļa vai alternatīvo statusu pilnvērtīgu sociālekonomisko iekļaušanos, mazinot šķēršļus nodarbinātībai un sekmējot integrāciju sabiedrībā. Piesaistītie sociālie darbinieki un sociālie mentori strādās ar klientiem, sniedzot tiem atbalstu dažādu problēmu risināšanā, izstrādājot individuālu plānu un nodrošinot tā izpildi, kā arī īstenojot citus uzdevumus, kas palīdzēs klientiem un viņu ģimenēm apzināt savas iespējas, pienākumus un tiesības, atrodoties Latvijā.

Plānots iesaistīt vienu sociālo darbinieku un vismaz sešus sociālos mentorus. Speciālistu skaits var palielināties nepieciešamības gadījumā.

Līgums būs spēkā līdz 30. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!