Valsts autoceļu tīklā vairākos būvobjektos atsākti remontdarbi un sākts bedru masveida remonts, tāpēc autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem un garāku ceļā pavadīto laiku, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Būvdarbi atsākti uz Liepājas šosejas pār Lielupes tiltu. Satiksmes regulēšana notiek ar luksoforu palīdzību. Tāpat remontdarbi atsākti arī Tallinas šosejas, posmā no Salacgrīvas līdz Ainažiem. Tur satiksme tiek regulēta ar ceļa zīmēm, vēl bez būtiskiem satiksmes ierobežojumiem.

Līgatnē, Vidzemes šosejas 63,7. kilometrā, remontdarbi notiek uz pārvada pār dzelzceļu remontdarbi. Līdz ar to noteikts ātruma ierobežojums, un satiksmi regulē ar luksoforiem. Līdzās tiek izbūvēts gājēju un velosipēdistu ceļš, bet šie darbi satiksmi pa autoceļu neietekmē, informē uzņēmumā.

Savukārt Ulbrokā turpinās rotācijas apļa izbūve uz ceļiem, kas savieno Rīgu ar Tīnūžu–Kokneses ceļu. "Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un ievērot satiksmes organizāciju aplī.

Klaipēdas šosejas, posmā no Nīcas līdz Rucavai, autovadītājiem jārēķinās ar trim luksoforu posmiem, kā arī papildu pusstundu ceļā. Šo ceļa posmu iespējams apbraukt pa autoceļu Rucava–Bārta–Dubeņi–Grobiņa.

Uz Rēzeknes–Daugavpils ceļa autovadītājiem būs jāsaskaras ar trīs būvdarbu posmiem. Pie Maltas būtisku satiksmes ierobežojumu nav. Ceļā no Špoģiem līdz Daugavpilij ir divi posmi ar satiksmes regulētājiem, tāpēc 20 kilometru garo posmu var šķērsot nepilnā stundā. Savukārt pirms Lietuvas robežas ir pieci luksoforu posmi, un paredzamais objekta šķērsošanas laiks ir līdzīgs.

Carnikavas novadā tiek atjaunots tilts pār Langu. Šajā vietā izveidots pagaidu apbraucamais ceļš ar vienu satiksmes joslu.

Uzņēmums arī norāda, ka ceļa seguma tiek atjaunots autoceļa Rīgas HES–Jaunjelgava posmā no Ķeguma virzienā uz Jaunjelgavu. Lai šķērsotu septiņus luksoforu posmus, autovadītājiem jārēķinās ar papildu pusstundu. Tāpat papildu pusstunda būs nepieciešama arī dodoties no Vecumniekiem Neretas virzienā, kur Valles apkārtnē notiek remontdarbi 13 kilometru garumā ar sešiem luksoforu posmiem.

"Latvijas Valsts ceļi" atgādina, ka būvdarbi turpinās arī citviet uz valsts autoceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!