Foto: LETA
Piektdienas rītā pulksten 5:06 ugunsdzēsēji steidzās uz Nīcas novada Otaņķu pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums un viens cilvēks atradās iespiests degošā automašīnā, portālu "Delfi" informēja ugunsdzēsēji.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, pulksten 5 uz autoceļa Nīca–Otaņķi–Grobiņa 1992. gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Volkswagen Golf" pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ taisnā ceļa posmā nobraucis no ceļa un ietriecies kokā.

Rezultātā automobilis aizdedzies.

Ierodoties notikuma vietā, ar hidraulisko instrumentu palīdzību, ugunsdzēsēji atbrīvoja automašīnā iespiesto vīrieti un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Liesmas automašīnā bija nodzēstas pirms VUGD ierašanās.

Cietušais ar dažādām traumām nogādāts Liepājas slimnīcā, norāda policija.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, niedres, zaru kaudze, elektrības stabs, kūtsmēslu kaudze, šķūnīši ar malku un oglēm, neapsaimniekota ēka, divas dārza mājas, kūts un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Glābēji ceturtdien saņēma izsaukumu uz Klāva Ukstiņa ielu Liepājā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, bija noticis ēkas nogruvums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka saimniecības ēkai iegruvis jumts un sagruvusi siena. Starp sabrukušajām konstrukcijām glābēji atrada bojāgājušu vīrieti.

Notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.

Ugunsdzēsēji devās palīgā arī vairākiem nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem. Līvzemes ielā Salaspilī gulbim knābī bija ieķēries āķis – ugunsdzēsēji glābēji gulbi noķēra un nogādāja veterinārajā klīnikā. Savukārt Krimuldas novada Lēdurgas pagastā kādas dzīvojamās mājas pagalmā atradās čūska – glābēji to noķēra un palaida brīvībā mežā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!