Divu nākamo nedēļu laikā no Grieķijas Latvijā varētu ierasties nākamā bēgļu grupa, intervijā LTV sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Kozlovskis skaidroja, ka Latvijas pārstāvji sadarbībā ar Grieķijas dienestiem šobrīd apzina ģimenes, kuras varētu pārcelties uz Latviju. Viņš arī atzina, ka ne visi Latvijas uzņemto bēgļu atbildīs kritērijiem, proti, ne visas būs izglītotas ģimenes ar bērniem.

"Mani uztrauc, kad šīs personas saņems patvēruma meklētāja statusu, lai būtu tā, ka viņām patiešām būtu, ko darīt un kur dzīvot. Šobrīd ļoti lēni šis jautājums risinās," atzina ministrs.

Latvija pērn apņēmās divu gadu laikā uz Latviju pārvietot 531 patvēruma meklētāju. Lielākā daļa būtu no ES valstīm - Grieķijas un Itālijas, taču 50 cilvēkus nepieciešams pārvietot no trešajām valstīm, un, kā martā Saeimas Nodarbinātības apakškomisijā norādīja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, šajā gadījumā tā varētu būt Turcija.

Pirmie patvēruma meklētāji Latvijā tika nogādāti februārī, līdz ar to kopumā no ES dienvidvalstīm uz Latviju līdz šim pārvietoti 23 ārvalstnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!