Foto: Shutterstock
Labklājības ministrija (LM) izstrādājusi priekšlikumu mazo pensiju saņēmējiem, kuriem ir liels darba stāžs, informēja ministrijā.

Jaunajās politikas iniciatīvās ministrija lūgusi vairāk nekā 324 tūkstošus eiro, lai 2017.gadā pilnveidotu materiālo atbalstu pensionāriem. Ierosinājumi paredz nodrošināt pensiju indeksāciju mazo pensiju saņēmējiem atkarībā no cilvēka darba stāža.

Plānots, sākot ar 2017.gadu, pensiju indeksācijā piemērot faktisko patēriņa cenu indeksu un vēl lielāku daļu no apdrošināšanas iemaksu algas reālā pieauguma procentiem vecuma pensijām, kuru apmērs nepārsniedz minimālo ienākuma līmeni, ja personas apdrošināšanas stāžs nav mazāks par 30, 35 vai 40 gadiem, kas ņemts vērā aprēķinot pensiju.

Likums šobrīd paredz, ka valsts pensijas vai tās daļas apmēru, kas nepārsniedz 50% no iepriekšējā kalendārā gada vidējās apdrošināšanas iemaksu algas valstī, pārskata reizi gadā 1.oktobrī, ņemot vērā faktisko patēriņa cenu indeksu un 25% no apdrošināšanas iemaksu algas reālā pieauguma procentiem, bet, sākot ar 2017.gadu – 50%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!