Pirmdien un otrdien Zemgali un Vidzemi šķērsos ASV 2.kavalērijas pulka mācību marša "Dragoon Ride II" otrās 200 tehnikas vienības, tostarp kājnieku kaujas mašīnas "Stryker", militārās apvidus automašīnas un smagās automašīnas, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā.

Mācību marša laikā iedzīvotājiem būs iespēja apskatīt ASV, Vācijas un Latvijas militāro tehniku: 13. jūnijā no plkst. 13.00 līdz 15.00 Bauskā pie novada domes un no plkst. 16.00 līdz 19.00 Rīgā, Latviešu strēlnieku laukumā.

Savukārt 14. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 14.00 ASV kāpurķēžu kaujas mašīnas "Stryker" un Latvijas militārā tehnika "Dragoon Ride" noslēgumā apstāsies Salacgrīvā pie veikala "Tops".

Rekrutēšanas un atlases centra pārstāvji Bauskā, Rīgā un Salacgrīvā iepazīstinās klātesošos ar studiju iespējām Nacionālās aizsardzības akadēmijā un dienesta iespējām bruņotajos spēkos, kuri šogad profesionālajā dienestā pieņems 700 karavīrus, 120 no viņiem – studijām Nacionālās aizsardzības akadēmijā. Pieteikties profesionālajam dienestam var bruņoto spēku interneta vietnē www.mil.lv sadaļā "Rekrutēšana" un Rekrutēšanas un atlases centrā Rīgā, kā arī ikvienā regulāro spēku un Zemessardzes vienībā.

Mācību maršs dodas uz Igauniju, uz mācībām "Saber Strike" divos dažādos maršrutos, katrā pārvietojoties 200 tehnikas vienībām, tai skaitā kājnieku kaujas mašīnām "Stryker", veicot vairāk nekā 2400 kilometru, šķērsojot sešas valstis – Vāciju, Čehiju, Poliju, Lietuvu, Latviju un Igauniju. "Dragoon Ride II" mērķis ir pārbaudīt sabiedroto spējas ātri pārvietoties alianses teritorijā un uzlabot starptautisko sadarbību.

Jau ziņots, ka pirmās 200 "Dragoon Ride II" tehnikas vienības šķērsoja Latviju laikā no 6. līdz 9. jūnijam, braucot cauri Latgalei un Vidzemei.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus un autovadītājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām un iespējamiem īslaicīgiem satiksmes apgrūtinājumiem.

ASV un citu sabiedroto militārās tehnikas kolonnas pārvietošanās laikā pavadīs bruņoto spēku Militārā policija un Pārvietošanas koordinācijas centrs vai arī Valsts policija. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Jau ziņots, ka kopš aprīļa Latvijā sācies aktīvs militāro mācību periods, un daudzās no nacionālajām un starptautiskajām mācībām šogad piedalīsies arī ASV un citu sabiedroto valstu karavīri ar savu militāro tehniku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!