Foto: Shutterstock
Lielāko tirdzniecības vietu darba laiki Līgo dienā (ceturtdien, 23.jūnijā) mainīsies, bet Jāņos (piektdien, 24.jūnijā), vairums tirdzniecības centru būs slēgti, aģentūrai BNS pastāstīja aptaujātie tirgotāji.

Līgo dienā Rīgas tirdzniecības centri "Alfa", "Galerija Centrs", "Mols", "Spice", "Spice Home", un "Atrium Azur" strādās no pulksten 10 līdz 20. Arī tirdzniecības centrā "Origo" vairums veikalu 23. jūnijā strādās no plkst.10 līdz 20. Savukārt tirdzniecības centrs "Galleria Riga" darbosies no pulksten 10 līdz 19, modes un izklaides centrs "Rīga Plaza" - no pulksten 10 līdz 18, turpretī universālveikals "Stockmann" strādās no pulksten 9 līdz 20. Savukārt tirdzniecības centra "Dole" pirmais stāvs pircējiem būs atvērts no pulksten 9 līdz 20, otrais stāvs būs atvērts no pulksten 10 līdz 20, bet trešais stāvs - no pulksten 10 līdz 18.

Jāņu dienā, 24.jūnijā, tirdzniecības centri "Alfa", "Galerija Centrs", "Origo", "Mols", "Spice", "Spice Home", "Atrium Azur", "Dole", "Galleria Riga", "Rīga Plaza" būs slēgti, savukārt "Stockmann" apmeklētājiem būs pieejams no pulksten 12 līdz 20.

Liela daļa "Rimi" veikalu Līgo dienā strādās no pulksten 8 līdz 22, bet vairums "Rimi" hipermārketu strādās no plkst.8 līdz 21. Savukārt "Rimi" veikals "Dittons" Daugavpilī strādās no pulksten 8 līdz 20, "Rimi" veikals Rīgas centrālajā stacijā strādās no pulksten 7 līdz 23, bet veikali Ventspilī un Talsos strādās no pulksten 8 līdz 20.

Līgo svētkos vairums "Rimi" hipermārketu būs saīsināts darba laiks, un vairums no tiem strādās no pulksten 8 līdz 21. Savukārt "Rimi" veikali tirdzniecības centros "Mols" un "Olympia" Līgo svētkos strādās no pulksten 9 līdz 21, "Azur" - no pulksten 9 līdz 22, bet "Rimi" veikali tirdzniecības centros "Alfa", "Spice", "Zoom", "Stirnu", "Kuguri", "Damme", "Biķernieku" un "Slokas" strādās no pulksten 8 līdz 22.

24. jūnijā vairumam "Rimi" veikalu Rīgā un citās pilsētās būs saīsināts darba laiks no pulksten 12 līdz 23 vai no 12 līdz 22, bet "Rimi" veikali "Ditton" Daugavpilī un Talsos būs slēgti. Jāņos arī "Rimi" hipermārketiem būs saīsināts darba laiks, un lielākā daļa no tiem strādās no pulksten 12 līdz 22, savukārt "Rimi" hipermārkets tirdzniecības centrā "Olimpia" 24. jūnijā būs slēgts.

Visos mazumtirgotāja "Maxima" veikalu šogad Līgo svētkos būs saīsināts darba laiks. Lielākā daļa veikalu Līgo dienā darbu beigs stundu agrāk (atsevišķiem veikaliem laiki var atšķirties), savukārt Jāņu rītā "Maxima" tiks atvērti divas stundas vēlāk nekā ierasts.

Tāpat mainīsies Rīgas tirgu darba laiki - 23. jūnijā Centrāltirgū un Āgenskalna tirgū ir saīsināts darbalaiks līdz plkst.17, savukārt 24. jūnijā abu tirgu paviljoni būs slēgti. Savukārt atklātās teritorijas darba laiks Centrāltirgū būs no plkst.7 līdz 18, bet Āgenskalna tirgū - no plkst.7.30 līdz 18.

Latvijā Līgo diena tiek atzīmēta 23. jūnija, bet Jāņi ir 24. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!