Foto: Gatis Dieziņš (Jaunsardzes un informācijas centrs)

Piektdien Varšavā notiekošajā NATO samitā, lai atturētu Krieviju no iespējamas agresijas, nolemts par daudznacionālu bataljona līmeņa kaujas grupu nosūtīšanu uz Baltijas valstīm un Poliju, liecina paziņojums NATO mājaslapā.

2017. gadā Latvijā, Polijā, Igaunijā un Lietuvā izvietos daudznacionālas bataljona lieluma kaujas grupas, Latvijā izvietotās kaujas grupas vadošā valsts būs Kanāda, par pārējo valstu iesaisti tiks paziņots vēlāk. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.

"Mūsu galvenais mērķis pirms NATO samita bija panākt alianses ilgtermiņa klātbūtni Latvijā, un lēmums par kaujas grupu izveidi šodien ir ticis apstiprināts," piektdien uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), kurš fotogrāfijā redzams kopā ar Kanādas aizsardzības ministru Hardžitu Sadžanu.

"Esmu gandarīts par sabiedroto atbalstu un dziļo izpratni par situāciju reģionā," pēc lēmuma pieņemšanas sacījis Bergmanis.

Ziņots, ka jau 14. jūnijā Briselē, tiekoties NATO aizsardzības ministriem, tika pieņemts stratēģisks lēmums par četru kaujas grupu izveidošanu un izvietošanu alianses austrumos. Piektdien valstu un valdību vadītāji ir apstiprinājuši panākto vienošanos.

No 8. līdz 9. jūlijam Polijā, Varšavā notiek NATO samits, kurā piedalās alianses valstu un valdību vadītāji. Varšavas samits, kā skaidro Latvijas Aizsardzības ministrija, ir iespēja atskatīties uz to, kas jau ir sasniegts kopš Velsas samita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!