Foto: PantherMedia/Scanpix
Brauciens pa veloceliņu Kauguros kādai sievietei un viņas dēlam beidzies ar viegliem miesas bojājumiem un potēm pret trakumsērgu, jo viņiem uzbrucis zirgs, portālā "lsm.lv" raksta LTV Ziņu dienesta korespondente Aija Kinca.

Jūrmalas policijā sākts administratīvais process pret dzīvnieka īpašnieku, bet Pārtikas un veterinārā dienesta inspektori pirmdien zirgam veica analīzes un pārbaudīja, vai dzīvnieks ir reģistrēts.

Ērzeļa vārdā Vesa uzbrukums pārtraucis Daces Brasliņas-Rozītes un viņas 11 gadus vecā dēla braucienu pa veloceliņu no Vaivariem uz Kauguriem. Sākumā iekodis zēnam, tas sabradājis Daces riteni, ar ko viņa mēģinājusi aizsargāties. Zirgs sekojis, un viņa glābusies, izskrienot uz ielas, kur viņu uzņēmusi vieglā automašīna.

Pirmdien Vesas saimnieks, kurš mīt sociālajā mājā Kauguros, gan nav atrodams. Arī zirgs ganās vairs ne pie veloceliņa, bet Slokā pie autoostas, norāda LTV.

Daci izbrīnījusi arī policijas attieksme - atbraukusī pašvaldības policijas ekipāža ieteikusi noteikti vērsties slimnīcā un tad rakstīt iesniegumu Valsts policijā, bet nepalīdzējusi turp nokļūt.

Līdz šim policija bija saņēmusi iedzīvotāju sūdzības par to, ka zirgi ganās tuvu mājām vai gājēju celiņiem. Uzbrukums vēl nebija piedzīvots, norāda LTV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!