Foto: LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Ārlietu ministrija (ĀM) izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un visai Francijas tautai.

"Mums vairāk kā jebkad jābūt vienotiem un jāatbalsta vienam otrs. Šādi barbariski terorakti nav pieļaujami un mēs darīsim visu, lai tie neatkārtotos," uzsvēra Kučinskis.

Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja pauda visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem, kā arī novēl ātrāku izveseļošanos ievainotajiem.

"Latvija stingri nosoda terorismu un vēršanos pret civiliedzīvotājiem. Terorismam nepastāv valstiskās, etniskās vai reliģiskās robežas, tā mērķis ir sēt bailes un neuzticēšanos. Notikušais no jauna apliecina, ka nepieciešama cieša un saskaņota Eiropas valstu atbildīgo dienestu sadarbība un informācijas apmaiņa, tostarp ar trešajām valstīm," norādīts ĀM izplatītajā paziņojumā.

Vēstīts, ka ceturtdienas vakarā Francijas pilsētā Nicā teroraktā dzīvības zaudēja vismaz 84 nevainīgu cilvēku un daudzi tika ievainoti, cilvēku pūlī iebraucot kravas automašīnai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!