Foto: Shutterstock

Pēc negadījuma Jaunbērzes pagasta zemnieku saimniecībā vairāki bērni ievietoti krīzes centrā Dobelē, pastāstīja Dobeles novada sociālā dienesta vadītāja Beata Limanāne.

"Bērni ievietoti krīzes centrā, pie viņiem brauc tēvs. Vairāk informācijas par ģimenes apstākļiem un citiem sensitīviem datiem sniegts netiks," pauda sociālā dienesta vadītāja. Viņa nekomentēja arī, vai bērnu māte vai citi radinieki ir gājuši bojā negadījumā.

Bērniem tiek sniegta arī psiholoģiskā palīdzība.

Dobeles novada pašvaldība, kas arī iesaistījusies glābšanas un avārijas seku likvidēšanas darbos Jaunbērzes pagastā, gatava palīdzēt nelaimē cietušajiem, pauda domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns (ZZS), kurš pats arī atrodas saimniecībā.

"Pašlaik svarīgākais ir saprast, kas ir noticis, un nepieļaut, lai kas tāds atkārtotos," uzskata Spridzāns.

Viņš nevēlējās plaši komentēt zemnieku saimniecības "Makleri", kurā noticis negadījums, līdzšinējo darbu: "Katrs strādā savu iespēju robežās, rodas arī grūtības un problēmas."

Spridzāns izsaka līdzjūtību bojāgājušo un cietušo tuviniekiem.


Jau ziņots, ka piektdien Jaunbērzē kādā zemnieku saimniecībā gājuši bojā četri cilvēki, apstiprināja Jaunbērzes pagasta pārvaldnieks Raimonds Sīpols.

Kā informēja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins, piektdien pēcpusdienā saņemta informācija no Dobeles novada Jaunbērzes pagasta, kur kādā zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki, bet vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā.

Pēc sākotnējās informācijas, noplūde notikusi kādā slēgtā saimniecības telpā, kurā notikuši remontdarbi. Pārsūknējot mēslus no fermas telpām uz tvertnēm, iespējams, notikusi tehniska kļūda, kā rezultātā gāze noplūdusi ārpus slēgtajiem konteineriem.

Noplūdes rezultātā gājušas bojā tās personas, kas atradās konkrētajā telpā, kur notikusi noplūde. Vēl trīs cilvēki, kuri ieelpojot saindējās ar indīgo gāzi, nogādāti slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!