Foto: Publicitātes foto
Šajā nedēļas nogalē Amatas novada Drabešu pagastā norisinājās Vislatvijas mežabrāļu jeb nacionālo partizānu sanākšana, kura neļauj aizmirst 12 gadus ilgušo un neskaitāmi daudz dzīves ietekmējušo "Nezināmo karu", portālu "Delfi" informē pasākuma organizētāji.

Pasākums notika nodibinājuma "Brunis" uzceltajā Mežabrāļu bunkurā, kur mūsdienās iespējams gūt ieskatu mežabrāļu dzīves apstākļos un dzīvesstāstos.

Paldies tika teikts vēl dzīvi palikušajiem 27 mežabrāļiem un mežameitām: Ilmāram Adītājam, Leontīnei Augustānei, Ēvaldam Baumanim, Vilmai Biržai, Arvīdam Blūzmanim, Antoņinai Braslai, Dzidrai Bukātei, Brunhildai Fogelei, Pēterim Kamarūtam, Ārendam Lapiņam, Jāzepam Loginam, Pēterim Loginam, Valijai Loginai, Hildai Miezītei, Veltai Nikolovskai, Domicellai Pundurei, Ernestam Rudzrogam, Gunāram Stefanam, Mikalīnai Supei, Annai Šmitei, Regīnai Tīlibai, Kazimiram Upeniekam, Modrim Zihmanim, Bruno Zvejniekam, Lienītei Sestulei, Ilzei Hasai, Valdim Reitālam.

Lai godinātu partizānu pašaizliedzīgo cīņu par savu valsti, vārda, ticības un dzīvības brīvību, vēsturnieku un entuziastu grupa Latvijas meža brāļus un meža meitas izvirzīs nominācijai Viestura ordenim - militārpersonām par sevišķiem nopelniem nacionālās pretošanās kustībā un valsts neatkarības aizstāvēšanā. Nacionālo partizānu vēstures pētnieks Jānis Vasiļevskis izsaka cerību, ka valsts spēs novērtēt savus varoņus un ar ordeņu piešķiršanu neradīsies problēmas.

Pasākuma vadītājs un bunkura veidotājs Agris Šults uzsvēra, ka ļoti daudzi pretošanās laikā ir cietuši un daudzi gājuši bojā, bet viņu upuri nebija velti.

Pasākumā pulcējās deviņi no 27 vēl sastopamajiem Latvijas mežabrāļiem. Viņus godināja un pasākumu apmeklēja vairāk nekā 110 apmeklētāji.

Pasākumu atbalstīja Nacionālie Bruņotie Spēki (NBS), NBS Cēsu Zemessardzes bataljons, Amatas novada dome un privātpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!